TVOJI DANI SU OKONČANI: Hrvati ponovo PRETE Vučiću, pritisak na Srbiju sve veći

Autor:

Vesti

15.06.2022

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski list konstatuje da Vučić nije glup, a u toj konstataciji leži upravo njihovo ogromno uvažavanje i strah od Srbije

TVOJI DANI SU OKONČANI: Hrvati ponovo PRETE Vučiću, pritisak na Srbiju sve veći

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Napadi, koji dolaze iz regiona, ali i šire, na predsednika Srbije Aleksandar Vučića ne prestaju i sve su brutalniji iz dana u dan, a u prilog tome ide i vest jednog hrvatskog medija.

Naime, u Večernjem listu osvanula je vest sa naslovom “Vučiću je jasno, igra je završena, a njegovi dani okončani”. Vest i njen naslov imaju svojevrsan preteći ton, koji eskalira u zaključnoj rečenici teksta.

Kako se navodi u članku, Srbija mora da prihvati da je gravitiranje “između dve strane i glumljenje nesvrstanosti” ograničeno ili potpuno onemogućeno. Autor teksta kaže da je pozicija Srbije koja želi da ostane partner Rusiji i održava bliske odnose sa Zapadom, neodrživa”, a da i sam Vučić po tom pitanju “nije glup”.

Foto: Printscreen

 

U sramnom tekstu takođe piše da se stvara iluzija da Srbija mora da se odluči između istoka i zapada, iako takav izbor ne postoji.

– Naravno da Vučić nije glup i da shvata da je nemoguće nastaviti istim putem, što vidimo i po činjenici da je uoči najavljene pa otkazane Lavrovljeve posete Beogradu, koji se  obilazio Ukrajince koji su sklonište pronašli u Srbiji, poručujući im da se osećaju kao kod kuće i da je Srbija spremna pomoći i drugim njihovim sunarodnicima kojima treba pomoć. Aktuelna drama i kuknjava zbog nemoguće pozicije u kojoj se Srbija zatekla ipak su samo još jedan Vučićev pokušaj da u ovoj igri s visokim ulozima izvrši dodatan pritisak na Zapad da na kraju igre ne ostane praznih ruku. Premda će i dalje odugovlačiti koliko god to bude mogao, i Vučiću je jasno da je igra završena – zaključuje se u tekstu u Večernjem listu.

U toj, naizgled običnoj, konstataciji leži njihovo ogromno uvažavanje i strah od Srbije, ali pre svih od predsednika Vučića i svega što je do sada uradio za napredak svoje zemlje i njenih građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (4)

Loading
Maks

15.06.2022 15:17

Mora da vas ljubomora izjeda toliko zla u vama , ostaviti vi gos. Vucica niste mu ni do kolena .

sasa

15.06.2022 16:28

DOK NORMALNI HRVATI GOVORE PROPALI SMO HRVATSKA IDE NA SMETLISTE TAMO NEKI MEDI POLITICAR U HRVACKOJ BAVE SE Srbijom

Miroslav

16.06.2022 05:55

A sta tu pa cudi, prema nama uvek podlo i bezobtirno, nadam se da ce im se istim i vratiti.

Vladimir

16.06.2022 08:20

Ne prete oni Vučiću već prenose samo ono što je Šolc rekao, i to će tako biti ili ćemo biti jad i beda u ruskoj vukojebini.