MILANOVIĆ SE SPREMA ZA RAT SA SRBIJOM: Preteća glavna vest u hrvatskim medijima

Autor:

Vesti

27.05.2022

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski dnevni list "7Dnevno" objavio je, u današnjem izdanju, tekst da se Hrvati spremaju za rat protiv Srbije.

MILANOVIĆ SE SPREMA ZA RAT SA SRBIJOM: Preteća glavna vest u hrvatskim medijima

Foto: Tanjug/AP

Zoran Milanović na čelu hrvatskog udara na Srbiju

Na duplerici ovaj list donosi tekst sa naslovom "Milanović se sprema za rat sa Srbijom".

Kako navode u tekstu,  predsednik Hrvatske Zoran Milanović će stati u obranu pilota kako bi sprečio Srbiji ulazak u EU.

- Jasno je da se nakon packi iz Vučićeve Srbije od Milanovića očekuje paljba nalik na onu koju je usmeravao prema bošnjačkoj političkoj kliki, a Srbija je podizanjem optužnice povredila međunarodno pravo i hrvatski suverenitet, na toj tezi Milanović sprema nove napade zahtevajući da se blokiraju srpski pregovori sa EU-om - navode u tekstu.

Republika

Foto: Printscreen

List "7Dnevno"

- Reč blokada uskoro bi mogla da postane jedna od najkorištenijih u verbalnim istupila predsednika Zorana Milanovića, koji je poslednjih nekoliko nedelja pažnju ne samo domaće nego i evropske javnosti privlačio svojim stavom o pristupu Finske i Švedske NATO savezu pri čemu je najavio blokadu tih dveju zemalja ako se ne stane u zaštitu hrvata u BIH na način da im se omogući promena izbornog zakonodavstva. Možda u Finskoj i Švedskoj Milanovićevi ultimatumi nisu najbolje odjeknuli, ali među hrvatskim desničarima i hrvatima u BiH, njegova retorika našla je plodno tlo.

- Naime, kako tvrde upućeni iz ureda Zorana Milanovića, on će uskoro početi blokadu da spominje i u kontakstu Srbije -  navode iz lista "7Dnevno".

Okidač mu je bila prošlonedeljna odluka Tužilaštva Republike Srbije dapodigne optužnicu protiv hrvatskih pilota zbog delovanja u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja. Jasno je da nakon ovih packi iz Vučićeve Srbije od Milanovića očekuje paljba na Srbiju - zaključuju iz lista "7Dnevno".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Rija

27.05.2022 09:37

Počivaj u miru naš lipi plavi andjele. Zauvek u našim mislima i srcu.