OKRŠAJ DAČIĆA I JADRANKE, SVE PRŠTALO U VLADI: Ministarka i šef parlamenta u žestokom sukobu na sednici

Autor:

Vesti

23.12.2021

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije, i Jadranka Joksimović, ministarka za evrointegracije, ušli su u žestok okršaj na sednici održanoj u zgradi Vlade.

OKRŠAJ DAČIĆA I JADRANKE, SVE PRŠTALO U VLADI: Ministarka i šef parlamenta u žestokom sukobu na sednici

Foto: printskrin

Šef parlamenta Joksimovićevoj je rekao da ćuti i gleda svoja posla, te da ne drži okolo lekcije, a ona je njega upozorila da je ne ućutkuje. Neprijatan razgovor se nije prelio van sale, kaže Dačić u razgovoru za naš list, već su se izljubili.

Na poziv Ane Brnabić, predsednice Vlade, Dačić je došao na razgovor o nastavku i daljim koracima u procesu evropskih integracija, Ustavu i referendumu. Sastanku je prisustvovala i Nataša Dragojlović, koordinatorka Nacionalnog konventa o EU, prema kojoj lider SPS takođe nije štedeo reči.

UPADANJE U REČ

Republika

Foto: Tanjug

Ivica Dačić

Dok su Dačić i Dragojlović polemisali, Joksimovićeva mu je upala u reč, što je rezultiralo burnom reakcijom prvog čoveka Skupštine.

- Jadranka, nisam te prekidao, nemoj da me prekidaš - zagrmeo je Dačić.

Međutim, Joksimovićeva se nije obazirala na prekor predsednika parlamenta, te je ponovo upala u razgovor Dačića i Dragojlovićeve. Dačićev odgovor bio je još žustriji:

- Jadranka, ćuti, aman.

Ministarka iz redova SNS mu je na to poručila:

- Neću da ćutim, ovo je dijalog, treba dijaloški da raspravljamo.

Na to je predsednik parlamenta uzvratio:

- Nisam došao da tebi podnosim račune.

Ministarka ga je dočekala pitanjem:

- Zašto vičeš?

Pošto ju je predsednik Skupštine upozorio da ne drži lekcije drugima, Joksimovićeva mu je odbrusila da ne drži lekcije, ali i da je on ne ućutkuje.

DIREKTNA KOMUNIKACIJA

Republika

Foto: Tanjug/S.AĆIMOVIĆ

Jadranka Joksimović

U razgovoru za naš list ministarka za evrointegracije navodi da se ona i Dačić dosta razlikuju po načinu političke komunikacije, ali da je sigurna da lider SPS ceni što mu je uzdržano odgovarala.

- Kao što znate, veoma držim do pristojnosti u javnoj komunikaciji i nastupima jer je to obaveza svih nosilaca javne funkcije. Iako sam veoma direktna u komunikaciji i često polemišem, uvek biram reči. U toj raspravi odgovorila sam na način dovoljno jasan i primeren nivou skupa i izuzetne važnosti teme kojom smo se bavili, a to su ustavne promene i referendum, upravo da se ne bi medijska pažnja pomerila s tako važne teme na sporedne i za građane manje važne stvari. Dačić i ja se dosta razlikujemo po stilu i načinu političke komunikacije. Sigurna sam da ceni što sam na prilično uzdržan način odgovorila na nepotreban izliv agresije, isključivo zahvaljujući važnosti teme i skupa - istakla je Joksimovićeva.

S druge strane, Dačić navodi da nikakvih problema više nije bilo i da su se izljubili posle svega.

- Ja sam samo reagovao na to što me je prekidala, pozvan sam tamo kao gost. Nikakvih problema nema, izljubili smo se posle toga - naveo je Dačić.

Okršaji sa Zoranom

Republika

Foto: Tanjug/Z. PETROVIĆ

Zorana Mihajlović

Pored Joksimovićeve, predsednik Skupštine je u više navrata bio u klinču s ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović. Sukobljavali su se oko dnevne politike - da li SPS treba naprednjacima ili ne, Mihajlovićeva je koristila svaku priliku da istakne koliko su oni dominantniji, ali i oko Slobodana Miloševića i njegovog političkog nasleđa, koje je Mihajlovićeva više puta kritikovala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading