MINISTAR VULIN O RAČKU: Izgleda da je neoprostivo da Srbi govore istinu

Autor:

Vesti

12.12.2021

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je izgleda neoprostivo da Srbi govore istinu i da je zanimljivo da su se po pitanju Račka i njegove izjave da je krv naše dece na rukama onih koji su falsifikovali istinu o tom događaju, oglasili Vašington i Brisel, koji se ne oglašavaju kada su u pitanju stradanja Srba.

MINISTAR VULIN O RAČKU: Izgleda da je neoprostivo da Srbi govore istinu

Foto: MUP Srbije

- Film koji Ministarstvo unutrašnjih poslova snima sa Radio televizijom Srbije još jednom će podsetiti kako je isfabrikovan taj slučaj i kako se od borbe sa teroristima OVK došlo do toga da je u pitanju masakr civila - rekao je ministar Vulin u jutarnjem programu televizije "Prva" upitan da odgovori na reagovanja SAD i EU koji ga osuđuju zbog negiranja Račka i kažu da je ovaj zločin dobro dokumentovan.

- Izgleda da je neoprostivo da Srbi govore istinu. Oni znaju da je u pitanju laž, ali ne smeju da dopuste Srbima da je raskrinkaju. Zanimljivo je da su se oglasili i Evropska unija i SAD povodom mog jasnog i hiljadu puta ponovljenog stava da je Račak jedna velika i strašna laž koja je poslužila kao opravdanje za NATO agresiju i istinite rečenice da je krv naše dece na rukama onih koji su lagali o Račku - kazao je ministar Vulin.

Istakao je da je zanimljivo da su se EU i SAD o ovom oglasili, a da ćute kada Kurti poziva na stvaranje Velike Albanije, kada puste Gotovinu, Nasera Orića, Haradinaja.

- To nije razlog da se oni oglase, ali je razlog kada srpski ministar kaže istinu o Račku - naveo je ministar Vulin i ocenio da su ovakvi napadi medijska priprema za nešto više.

- U Srebrenici to je medijska priprema za poništavanje ili ukidanje Republike Srpske, ovde je to politički pritisak, na prvom mestu na predsednika Aleksandra Vučića - rekao je ministar i podsetio da su hrvatski mediji optužili predsednika Srbije da je vršio zločine, a da danas niko od hrvatskih organa nema potrebu da to objasni, iako je srpsko tužilaštvo uputilo zamolicu i tražilo ustupanje predmeta.

Republika

Foto: Tanjug

Aleksandar Vulin

- Sada imate Vokera koji kaže kako su pojedini srpski zvaničnici, a govori o predsedniku Vučiću, učestvovali u fabrikovanju Račka. Kako vas nije sramota. Ne znam šta je sledeće. Ovo je na prvom mestu napad na predsednika Vučića, a svakako i napad na Republiku Srpsku - smatra ministar policije.

Ministar Vulin je rekao da je posle 2000. bilo vreme kada nije bilo potrebno donositi zakone i kada se smatralo je sve što kažu NATO i zapad bilo tako.

- Postoje slučajni Srbi i kod nas, koji prihvataju svaku osudu. Zato sam kao ministar odbrane snimio filmove o Košarama i Paštirku, i zato danas kao ministar policije činim sve da se snimi "Dosije Kosovo", sa osam filmova, između ostalih i o Račku da se ne bi dopustilo slučajnim Srbima i velikim silama da naprave od naše istine njihovu laž. Neću da se naša deca stide svog naroda jer nemaju razloga za to - istakao je ministar Vulin.

Podsetio je da je posle bombardovanja nemačka televizija objavila da je sve počelo sa laži i da je slučaj Račak izbačen iz dokaza protiv bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, jer je dokazano da je u pitanju fabrikovana laž.

- Da li sam slagao da tragovi Vilijama Vokera smrde na krv u El Salvadru, pitajte ljude, još ga pamte. A mi ga pamtimo i u Istočnoj Slavoniji i na Kosovu - rekao je ministar policije Aleksandar Vulin.

Bonus video: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
kiki

12.12.2021 22:14

Nisam politicki orjentisana ali, svaka cast za ove filmove i doista Srbi nemaju cega da se stide. Branili su ono sto im hiljadama godina pripada. Branili su svoju postojbinu i svoju slobodu.