POZNATI PITANJIMA REŠETALI MINISTRA: Ja sam košarkaš na privremenom radu u politici

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar privrede Goran Knežević bez zadrške odgovara na pitanja poznatih i poredi svoju košarkašku i ministarsku karijeru, navodi ko bi mogao od kolega da ga iznenadi na terenu, ali i otkriva šta misli o timskim igračima i funkcionerima sa kupljenim diplomama.

RepublikaFoto: Tanjug
Goran Knežević

Ministar u intervjuu za Srpski telegraf kaže i da zbog brojnih poslovnih obaveza nema vremena za kafane, ali da bi u zamišljenim okolnostima možda polomio koju čašu uz pesme "Polomiću čaše od kristala" i "Ja bez tebe ne mogu da živim".

Goran Bunjevčević, sportski direktor FSS

*Za koga navijate i da li podržavate rivalski klub u evropskim mečevima?

- U domaćim mečevima, moram da priznam, više sam naklonjen Partizanu. Ali u sportu i u životu uvek navijam za Srbiju, pa tako i u evropskim mečevima uvek podržavam naš, domaći tim.

Marko Simonović, košarkaš Zenita

*Koji od ministara bi bio najbolji u basketu jedan na jedan?

- Sklon sam da kažem Vanja Udovičić jer je bivši sportista, i to uspešan. Ali, možda bi me neko od drugih kolega na terenu iznenadio. Možda Antić, Nedimović...

Goran Grbović, legenda KK Partizan:

*Ko bi se od košarkaša dobro snašao u politici?

- U politici je, kao i u košarci, veoma važan osećaj za druge i timski duh. Vlada Srbije je tim koji radi u interesu građana Srbije, kao što košarkaški tim igra kao celina kako bi svom klubu ili svojoj zemlji doneo pobedu. Oni koji se snalaze u takvim odnosima i shvataju da ne treba da budu "u igri" zbog ličnih interesa mogli bi da se oprobaju i ostvare uspeh i u politici. Mislim da bi se ti, majstore, dobro snašao.

Predrag Marković, istoričar

*U kojoj grani privrede ove godine očekujete najbolje rezultate?

- Verujem da će prerađivačka industrija da raste i u 2018.

Foto: instagram.com/aleksandraprijovic

Aleksandra Prijović, pevačica

*Koja vam je omiljena pevačica i uz koju pesmu biste lomili čaše u kafani?

- Zbog brojnih poslovnih obaveza nemam vremena za kafane, a i kad ugrabim malo vremena, provedem ga radije s porodicom. U zamišljenim okolnostima, možda uz pesme "Polomiću čaše od kristala", "Ja bez tebe ne mogu da živim"...

Predrag Gaga Antonijević, reditelj:

*Kada uporedite svoju košarkašku i ministarsku karijeru, koja je do ovog trenutka uspešnija?

- Teško je porediti, mada ja za sebe volim da kažem da sam sportista, košarkaš na privremenom radu u politici. Zadovoljan sam što sam deo reformskih vlada koje je predvodio aktuelni predsednik Aleksandar Vučić jer su one pokrenule stvari nabolje i sprovele brojne teške reforme. Danas vidimo jasne rezultate tog rada, a Srbiju po sprovedenim reformama hvale priznate svetske institucije poput MMF i Svetske banke. Ponosan sam i što sam deo vlade koju je, po istom kursu, nastavila da vodi Ana Brnabić. Na dobrom smo putu, a i ubuduće ćemo raditi najbolje moguće i u najboljem interesu naših građana.

Nenad Jezdić, glumac

*Kao privrednik pitam kada će na nivou ministarstva biti strogo definisan rok za plaćanje, kada će fantastičnih 130 dana biti svedeno na minimum?

- Zakon o ograničenju rokova plaćanja je usvojen 2013. godine i namera je bila da reguliše plaćanja javnog prema privatnom sektoru, kao i plaćanja privatnika među sobom. U delu gde javni sektor plaća privatnom, primetno je poboljšanje. U samom privatnom sektoru ima prostora da se situacija popravi. Moram da primetim da je zakon predvideo da preduzetnici mogu i da tuže partnere koji im ne plaćaju potraživanja ili probijaju rokove, ali oni to retko koriste.

Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede

*Kakvog je ukusa mohito?

- Pa i tebi se svideo, koliko se sećam.

Novica Tončev, potpredsednik SPS

*S obzirom na to da spadate u funkcionere koji su pošteno učili i studirali u svoje vreme, šta mislite o čestoj pojavi funkcionera sa kupljenim diplomama?

- Zaista ne znam na koga gospodin Tončev misli.

Foto: Tanjug

Velimir Ilić, Nova Srbija

*Objasni, Gorane, zašto domaći investitori ne dobijaju subvencije kao i strani, da ne budemo strana kolonija, nego i da naša proizvodnja živne?

- Veljo, ne pratiš dobro moj resor... Doneli smo posebnu uredbu i spustili granicu i za ulaganje i za broj zaposlenih da bi domaći investitori bili konkurentni. Domaćim investitorima nikad nije bilo lakše da dođu do podsticaja. Pristigle su 34 prijave domaćih investitora i većini ćemo izaći u susret.

Milutin Mrkonjić, SPS

*Goran je pre svega sjajan čovek i odličan ministar, zato ga pitam da li će i dalje u svom sektoru da zabija trojke i da mu poručim da se ne spušta ispod koša.

- Hvala Milutinu. Lepo je čuti takve pohvale od nekog ko ima veliko iskustvo u politici. Moj odgovor je - daću uvek sve od sebe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading