POZNATI PITANJIMA REŠETALI ŽELJKA MITROVIĆA: Hoću boks meč sa Marićem ALI DA NE UDARA ISPOD PLEKSUSA

Autor: G. Mitrović - A. Malušev

Vesti

23.09.2017

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle dirigentskog nastupa ispred televizije Pink, gde mu je publika bila iz redova Dveri Boška Obradovića i Milana Stamatovića iz Zdrave Srbije, Željko Mitrović ne krije da ime ozbiljne planove i da očekuje poziv Bečke opere da nastupi. Odgovarajući na pitanja političara, reditelja, umetnika, prvi čovek najgledanije srpske televizije priznao je da će za Beč morati još da vežba, te da će lokalna publika imati prilike da još uživa u njegovom talentu.

Foto: Public
Željko Mitrović spreman da uđe u ring

Mitrović je otkrio i da li je spreman da uđe u ring i sa Milomirom Marićem odmeri snage samo pod uslovom da to bude u humanitarne svrhe. Sagovornicima je govorio o svom političkom opredeljenju, najavio je iznenađenje za građane Čačka, ali i novi projekat u kojem računa na Boru Đorđevića.

Milomir Marić, glavni urednik televizije Hepi

* Kad ćeš da diriguješ u Bečkoj operi? Oduševilo me je kako si dirigovao s terase televizije Pink.

- Još malo da navežbam na lokalnoj publici, pa očekujem da će ovakav dirigentski talenat neko spaziti. Morate da razumete, nije lako u Srbiji dirigovati onima kojima curi pena i bale iz usta, ali očekujem da će me vrlo brzo pozvati neko iz Beča, da li prvo iz Filharmonije ili direktno iz Bečke opere, to ćemo videti!

Aleksandar Antić, ministar energetike

* Jesi li ti potvrda čuvene misli da "ko u mladosti nije bio revolucionar i levičar, a u zrelim godinama konzervativac, nije ni živeo"? Ili si s obzirom na to da se osećaš veoma mladim i dalje levičar?

- Jednom levičar, uvek levičar, ali levičarstvo ili bolje reći levičarenje nije uvek politički profil. U mom slučaju to je način života, posebno u epohi koja je po svojoj biti desna!

Predrag Sarapa, voditelj

* Koliko je teško bilo pogoditi muzički ukus lidera Dveri?

- Ma oni izgleda ne vole ništa, ni operu, ni rijaliti, ni ljude, ni banane, ni novinarke, ni životinje. Najbolje ih je opisao jedan moj prijatelj koji reče za dvojicu belokošuljaša ispred Pinka za vreme opere: "Je l' to Boško došao sa Stankom?"

Slavica Ðukić Dejanović, ministarka

* Koje je sledeće iznenađenje koje ćeš prirediti građanima?

- U Lučanima i Čačku pravim humanitarni koncert!

 

Miloš Šobajić, umetnik

* Kada ćete prestati da omalovažavate ovaj narod svojim turbo-kičem?

- Molim samo da mi cenjeni Šobaja pojasni na koji od 54 Pinkovih kanala misli, da li na 15 filmskih ili tri edukativna ili misli na Pinkove serijske, ili možda na dokumentarne, ili možda zbog ponekad umetničke površnosti misli na glavni Pinkov kanal, koji hrani i finansira sve ove druge kanale.

Draža Petrović, glavni urednik Danasa

* Na čemu si?

- Na Pinku!

Ljubiša Ristić, pozorišni reditelj

* Hoćeš li napraviti jedan "kontrarijaliti", pa da na Pink pozoveš kulturnu elitu i ove što se najviše bune protiv takvog programa da nam pokažu šta je to kultura i da vidimo kako bi se oni snašli u takvim uslovima?

Ako bih puštao gluposti i izmišljotine svakog ko za sebe misli da je opozicioni političar, ne bi mi bilo dovoljno 300 kanala

 

- E, Ljuša moj dragi! Ne bune se oni protiv programa jer pune su internet i TV stranice svega, pa im ne smeta, ni kad se piša po grobovima, ni kad se prebijaju novinarke, ni kad prizivaju streljačke rumunske odrede. Bune se oni protiv visoke gledanosti, ali to nije moj problem, već problem onih koji nisu shvatili da je u celom svetu na sceni medijski pluralizam. U svakom slučaju, ideja sa kontrarijalitijem nije loša.

Foto: Tanjug

Velimir Ilić, lider Nove Srbije

* Zašto nijedan opozicioni političar nema jedan minut priliku da se obrati narodu i gostuje na jednoj od 50 televizija Pink industrije?

- Veljo moj dragi, kad god neki političar, opozicioni ili pozicioni, kaže nešto pametno, ja to pustim. Ali, dragi moj Veljo, pa ne očekuješ valjda da puštam svaku glupost i izmišljotinu svakog ko za sebe misli da je opozicioni političar, pa ne bi mi bilo dovoljno 300 kanala!

Milan Živadinović, bivši selektor Jugoslavije

n Da li biste kupili Crvenu zvezdu i da li bi se možda zvala Pink Zvezda tada?

- Ne.

Ja sam osvedočeni ljubitelj majmuna, ali i drugih životinja, puštam im muziku, dajem banane, vodim kod veterinara, ali ih i pelcujem

Nenad Borovčanin, funkcioner opštine Stari grad i bivši bokser

* Da li biste boksovali humanitarni egzibicioni meč protiv Milomira Marića?

- Odlična ideja, samo da Mare ne počne da udara ispod pleksusa!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Bora Ðorđević, muzičar

* Da li ti nedostaje prva postava žirija Pinkovih zvezda, u kojoj smo bili Ceca, Haris, ja...?

- Prva ljubav zaborava nema, Boro dragi, ti si moj omiljeni eks-Ju rokenrol džin i pravim jedno novo čudo, pa te zovem kad budem pri kraju jer računam na tebe.

Dušica Jakovljević, TV voditeljka

* Dragan Sakan je govorio da je svako vino isto 99 odsto, a da je jedan odsto onoga što vina razlikuje - ideja. Ako to primenimo na televiziju, ispada da smo skoro sve videli, a onda si napravio "Zadrugu"! Kako si prepoznao uspeh u svojoj ideji?

- Mora da se Sakan, kada je to izgovorio, dobro napio baš onog vina za koje je mislio da mu fali samo jedan odsto. Razlika između dobrih vina i onih što liče na širu je 100 odsto, a ne jedan. Da je on bio u pravu, svaki vinogradar bi sa internet-enologom bio bogataš! Tako je i sa nama, dobar projekat se od lošeg razlikuje 100 odsto, a to lako prepozna svaka budala, pa i ja.

Jednom levičar, uvek levičar, ali levičarstvo ili bolje reći levičarenje nije uvek politički profil

Nataša Vukmirović, predsednica Udruženja za zaštitu životinja

* Da li kao ljubitelj životinja podržavate naše zalaganje da se sprovode propisi u oblasti dobrobiti i zaštite životinja i da li smatrate da kao uticajna poznata ličnost možete da nam pomognete u promovisanju odgovornog i humanog odnosa prema životinjama?

- Apsolutno da. Ja sam osvedočeni ljubitelj majmuna, ali i drugih životinja, ne samo da im puštam muziku i dajem banane, već sam spreman i da ih vodim kod veterinara, ali i da ih pelcujem! Spreman sam da i aktivno učestvujem u donošenju posebnih propisa za bolji život zdravih životinja, ali i da pomognemo obolelim i besnim životinjama. Humanost i briga o životinjama moraju da budu prisutni u našim životima jer to nas ljude razlikuje od životinja!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading