POZNATI PITANJIMA REŠETALI LEGENDU FUDBALA: Još nije kasno da uđem u politiku!

Autor:

Vesti

23.12.2017

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan brat je igrao u Crvenoj zvezdi, drugi u Partizanu. Boško Đurovski imao je večiti derbi u kući sa bratom Milkom, igrao protiv Reala i Barselone, odmerio snage sa Maradonom. Ipak, bivši Zvezdin trener u intervjuu bez cenzure uspešno je balansirao i kad je reč o političkim pitanjima...

RepublikaFoto: Starsport
Intervju: Boško Đurovski, bivši fudbalski trener

Inspektor Blaža, muzičar

Da li vam je najdraža utakmica u karijeri Crvena zvezda - Real kada ste pobedili Špance 4:2?

- Ta utakmica je obeležila moju karijeru. Najdraža mi je jer smo ih nadigrali, a to nije lako, pošto je Real veliki klub. Igrao sam i protiv drugih velikih klubova, iz Španije, recimo, sa Barselonom, puno mi i to znači.

Slavim Svetog Nikolu. Ja sam Makedonac kome je Srbija dala sve

Ivan Jevtović, glumac

Jeste li se na čuvenoj utakmici Zvezda-Barselona u Kupu kupova osećali posramljeno ili je u pitanju bila neka druga emocija?

- Pitamo se mi u karantinu da li će Maradona da nas razbije, da pokaže zašto je najbolji na svetu. I onda nam da onakav gol lobom, možda njegov najlepši pogodak ikada. Zbog veličine rivala nismo bili posramljeni. Ponosno smo igrali ofanzivno, a tako nije sramota izgubiti.

Milojko Pantić, novinar

U kakvim si odnosima sa bratom Milkom? Da li su krajnosti kao Zvezda i Partizan uticale na vas?

- Milko je u Mariboru i imamo dobar odnos. Klubovi nisu uticali na naš kontakt. On je bio zvezdaš odmalena, govorio sam mu da ne ide u Partizan, ali dao im je reč i ja to razumem. Tim potezom je pokazao koliki je profesionalac, preteča svega što je danas sasvim normalno u modernom fudbalu.

Stefan Jović, košarkaški reprezentativac Srbije

Kako je bilo odrastati pored brata "grobara"?

- Nije bio "grobar", samo je igrao za njih. Kao pravi profesionalac. Međutim, to me nije sprečilo da ga zadirkujem stalno jer je navijao za Zvezdu, a prelaskom je srušio naše ideale. Samo jednom sam igrao protiv njega i izgubio sa 2:0, posle smo se odvojili, pošto sam otišao u vojsku.

Goran Grbović, košarkaška legenda

Da li je bolje raditi u Zvezdi ili Japanu?

- Nije za poređenje. Zvezda je klub koji volim i u kojem sam radio sa zadovoljstvom. To je bilo nešto posebno. S druge strane, Japan je organizovan, mislim bolje i od Švajcarske. Tamo je bila milina raditi, nema pritiska, već se tačno za ko šta radi i za šta se pita.

Foto: twitter.com/tvbalkaninfo

Milan Živadinović, fudbalski trener

Osećate li da vas je Zvezda izdala?

- Takav je očigledno bio princip rada. Imali smo neki dogovor. Zvezda me jeste izdala iako je to možda grubo reći. Naša saradnja se mogla završiti na bolji način. Niko nije zaslužio da ode na takav način, pogotovo neko ko je dao puno Zvezdi tokom celog svog života.

Miroslav Parović, NSP

Mnogi iz sveta sporta su postali političari. Zašto se vi nikada niste odlučili na taj korak?

- Nije da me politika ne interesuje, jednostavno nisam bio tu jer sam radio po inostranstvu. O njoj se priča po kafanama, slavama, dovoljno znam za početak. Za politiku čovek mora da sazri, zato kažem da nikad nije kasno da se uđe u nju.

Foto: Tanjug

Veselin Šljivančanin, bivši oficir

Kada bi bio fudbalski selektor Vlade, koga bi od ministara uvrstio u svoj tim?

- Ne poznajem dovoljno aktuelne političare i njihove kvalitete, ali verujem da u Vladi Srbije ima dobrih timskih igrača. Mogao bih da proberem sigurno, jedino ne znam kakvi su sa loptom. Ima u politici i bivših sportista, valjda su dobri i sa fudbalskom, kao što su recimo Vanja Udovičić i Aleksandar Šapić sa vaterpolo loptom.

Milica Đurđević, Zavetnici

Da li sebe smatrate više Makedoncem ili Srbinom?

- Ja sam Makedonac kome je Srbija dala sve. Slavim Svetog Nikolu. Mislim da je najbolja definicija moje nacionalnosti južnoslovenski pravoslavac.

Foto: Tanjug/V. LUČIĆ

Nenad Milosavljević, grupa Galija

Koja muzika vas čini radosnim i postoji li nešto u prebogatoj karijeri što niste ostvarili?

- Slušam sve, pa me i različita muzika oraspoloži u zavisnosti od situacije. Riblja čorba, Bijelo dugme, Indeksi... Pogode me i stari dobri narodnjaci. Što se karijere tiče, mislim da sam sve ostvario. Kao kad idete kroz selo, pogledate levo, pogledate desno i shvatite da vama uopšte nije loše.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading