NA PICI KOD DŽEJMIJA OLIVERA: Naši reporteri prvi u novom restoranu u Beogradu

Autor:

Vesti

31.03.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Atmosfera je prijatna, osoblje ljubazno, a enterijer izvanredan.

NA PICI KOD DŽEJMIJA OLIVERA: Naši reporteri prvi u novom restoranu u Beogradu

Foto: ST/Vladimir Lukić, Profimedia

Legendarni britanski kuvar Džejmi Oliver nedavno je otvorio vrata svog novog restorana "Jamie's Italian" u Beogradu, čime je učinio prve korake na Balkanu. Ovaj restoran je jedan od trideset Džejmijevih restorana širom sveta, a prvi na ovim prostorima, dok se sledeći planira otvoriti u Crnoj Gori.

Beograd je izabran za prvu lokaciju na Balkanu zbog svog statusa kao centra događaja i najurbanijeg grada sa najvećim brojem posetilaca.


Naša ekipa je imala priliku da poseti ovaj novootvoreni restoran i utisci su bili izuzetni.

Atmosfera je prijatna, osoblje ljubazno, a enterijer izvanredan. Ono što je posebno privuklo pažnju jeste činjenica da se hrana priprema na licu mesta, omogućavajući gostima da posmatraju tim stručnjaka kako pažljivo pripremaju svaki obrok.

Beogradski "Jamie's Italian": DOŽIVLJAJ HRANE!

Kada je reč o hrani, svaki detalj je pažljivo biran, a sastojci vrhunskog kvaliteta. Gosti mogu da uživaju u jelima koja su punog ukusa, pripremljena sa pažnjom i veštinom.

Ovaj restoran donosi doživljaj hrane koji će oduševiti ljubitelje kulinarskih užitaka. Svakako, ova nova gastro destinacija u Beogradu predstavlja pravo osveženje na kulinarstkoj mapi grada.

- Nama je u cilju da prodajemo naše proizvode, sva naša hrana je napravljena od premijum proizvoda. Ne želimo da na našem jelovniku i imamo nešto samo da bi imali. Vodimo računa o svakom detalju i svaki sastojak je pažljivo biran. Svaki sastojak pojedinačno je prošao posebnu kontrolu, u suprotnom ga ne koristimo - kaže Uroš Stanisavljević, menadžer restorana Jamie's Italian.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Uroš Stanisavljević

 

U samom ulasku u restoran dočekuju vas miris sveže pripremljene testenine i scena koja oduzima dah - dve divne žene kako ručno prave testeninu pred vašim očima na licu mesta. Ova autentična scena pruža gostima nezaboravan doživljaj i užitak, pre nego što uopšte sednu za sto.

Dok kora od testa leti kroz vazduh, možete posmatrati majstorstvo ovih žena dok vešto oblikuju testeninu.

Enterijer koji ostavlja bez daha

Svaki put kada zakoračite u prostoriju sa očaravajućim enterijerom, osećate se kao da ulazite u svet mašte. Svaki detalj je pažljivo biran i složen sa posebnom pažnjom, stvarajući harmoniju koja ne može proći neprimećeno.

Jedan od ključnih elemenata ovog enterijera su boje. Svaka nijansa je birana sa izuzetnim ukusom i pažnjom, stvarajući skladnu paletu koja oplemenjuje prostor. Od smirujućih tonova plave do toplih nijansi zemljanih tonova, svaka boja doprinosi atmosferi koja odiše elegancijom i toplinom.

Kombinacija boja u ovom enterijeru predstavlja pravo umetničko delo. Kontrasti i harmonija između različitih nijansi stvaraju vizuelni spektakl koji očarava posmatrača. Svaki deo prostorije doprinosi celini na način koji je istovremeno suptilan i moćan.

Svaki komad nameštaja, svaka dekorativna sitnica, nosi pečat pažljivog odabira i izvanrednog ukusa. Enterijer odiše sofisticiranošću i elegancijom, a istovremeno zrači toplinom i udobnošću. Svaki detalj je deo veće slike koja se pažljivo slaže kako bi stvorila jedinstveno iskustvo boravka u prostoru.

Vina čuvana na morskom dnu nose tragove avanture pod vodom!

Svetska vinska scena oduvek je bila mesto gde tradicija susreće inovaciju, a jedna od najfascinantnijih praksi koja to potvrđuje je čuvanje vina na dnu mora. Ovaj neobičan metod čuvanja vina nije samo puka egzotika, već ima i svoje jasne prednosti u očuvanju kvaliteta vina.

Vina koja su čuvana godinama na dnu mora nose sa sobom ne samo bogatstvo ukusa, već i priču o svojoj avanturi pod vodom. Tragovi vode i ostaci od prirode sa dna mora daju ovim vinima posebnu notu koja ih izdvaja iz standardnih vinskih iskustava.

Ovaj proces čini da se vino polako razvija i obogaćuje, stvarajući jedinstven karakter i kompleksnost koja se retko može postići na drugačiji način.

Ono što je možda najiznenađujuće kod ovih vina jeste činjenica da su, uprkos svojoj neobičnoj metodi zrenja, cene izuzetno pristupačne. Ovo čini ova vina ne samo jedinstvenim iskustvom za ljubitelje vina, već i pristupačnim svima koji žele da uživaju u kvalitetnom i neobičnom piću.

Predsednik Vučić u restoranu čuvenog Džejmija Olivera!

Predsednik Aleksandar Vučić je uživao u ovom restoranu sa ministrom finansija Sinišom Malim i mandatarom Milošem Vučevićem uz najbolje srpsko pivo i sve to podelio na svom Instagram profilu.

 


 

 

Cene pristupačne za ovdašnji standard:

Na zvaničnom sajtu beogradskog restorana Džejmija Olivera dostupan je i meni na kom se nalaze brojni specijaliteti italijanske kuhinje po recepturi poznatog britanskog kuvara.

Cene pica se kreću od 865 („Marinara“ sa pelatom, inćunima, kaprom, belim lukom i origanom) do 1.555 dinara („San Daniele“ nazvana po poznatom pršutu uz koji još idu pelat, mocarela i straćatela sirevi, pikantna rukola i parmezan).

Najjeftinije glavno jelo su ravioli sa tartufima (975 dinara), a najskuplje biftek sa puterom od tartufa, plemenitim pečurkama i kjanti sosom (2.725 dinara).

U restoranu Džejmija Olivera možete se i zasladiti. Napristupačnija poslastica je panakota sa pistaćima – 545 dinara, porcija sa tri kugle sladoleda je 565 dinara, a najskuplji je „Amalfi čizkejk“ – 765 dinara.

Kafa najbolja u Evropi!

Posetioci imaju priliku da uživaju u jednoj od najboljih kafa u celoj Evropi. Ono što ovu kafu čini posebnom jeste činjenica da restoran koristi sopstvenu vrstu kafe, koja nije standardno propisana.

Kako bi se obezbedio vrhunski kvalitet, kafa koja se koristi prolazi kroz rigorozne analize i kontrole. Svaka partija kafe se šalje na analizu kako bi se osiguralo da ispunjava visoke standarde kvaliteta koje restoran postavlja. Kroz ovaj proces, restoran garantuje da svaki gutljaj kafe pruža vrhunski ukus i aromu, čime se osigurava zadovoljstvo svakog gosta.

Džejmi Oliver preponosan na novootvoreni restoran u Beogradu!

Kako ističe sam Džejmi Oliver na ovom mestu ćete osetiti pravi ukus italijanske kuhinje, od pica, pasti, preko lazanja, pa sve do dezerta imaćete utisak da ste na italijanskoj obali. 

- Ponosan sam na Jamie's Italian. Naš neverovatan tim je kao velika porodica - brinuće se o vama dok uživate u ukusnoj, a jednostavnoj hrani koju pravimo od najkvalitetnijih sastojaka. Sjajna hrana, atmosfera, prelep ambijent. Dobro došli u Jamie's Italian - naveo je sam Džejmi Oliver.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Pitam se pitam

31.03.2024 21:00

zasto oni koji rade sa hranom nisu i obrijani i izbrijani. Ne bih bila srecna da mi jelo bude obogaceno njihovim dlakama iz brade. Cudno da Dzejmi dozvoljava tako nesto.