AKIJA NE ZOVU NA ROĐENDANE, JER JE DRUGAČIJI! Smederevci smislili predivan način da mu pomognu - ORGANIZOVALI SU ŽURKU U IGRAONICI i svi su pozvani - sakupljaće se novac i za terapije! (FOTO)

Autor:

Vesti

22.03.2024

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smederevci u subotu imaju priliku da pokažu svoju humanost.

AKIJA NE ZOVU NA ROĐENDANE, JER JE DRUGAČIJI! Smederevci smislili predivan način da mu pomognu - ORGANIZOVALI SU ŽURKU U IGRAONICI i svi su pozvani - sakupljaće se novac i za terapije! (FOTO)

Foto: Shutterstock, Privatna arhiva

Malom Aleksi Šutulović (6) iz Smedereva nedavno je dijagnostikovan poremećaj iz spektra autizma i zbog toga su njegovi roditelji primorani da ga na terapije i vežbe kod specijalista odlaze u Beograd vrlo često. 

I kao da im sve ovo ne predstavlja već veliku muku i ne zahteva veliku borbu da Aleksa stigne svoje vršnjake, suočavaju se i sa odbacivanjem i neprihvatanjem u sredini u kojoj žive, pa Aleksa često nije pozvan na rođendane drugara iz vrtića.

- To je nama teško palo i to su moje kolege sa posla čule i rešile da nas iznenade - rekla nam je Aleksina mama Jovana.

Foto: Privatna arhiva

Aleksa Šutulović

Naime, zaposleni u jednoj smederevskoj fabrici odlučili su da se organizuju i da u subotu od 10.30 do 13 sati organizuju Dan otvorenih vrata za Aleksu, koji, osim što će Aleksi biti prilika da budesa vršnjacima u igraonici gde često nije pozvan, biće i humanitarnog karaktera i prikupljaće se novac za pomoć Aleksinoj porodici, kako bi lakše prebrodili troškove oko terapija.

Dan otvorenih vrata organizovaće se u igraonici Minima S u Smederevu, a osim drugara, doći će i mađioničar Magi.

Foto: Privatna arhiva

Dan otvorenih vrata za Aleksu

- Nisam znala da će se neko organizovati i da pripremaju ovako nešto, veoma smo srećni što je nekome palo na pamet da pokaže da različita deca mogu i moraju da budu prihvaćena u društvu - dodala je za Republiku mama Jovana.

Na kraju, pozivaju sve koji su u blizini ili koje put nanese u Smederevo, da dođu i dovedu svoje mališane da se druže. I da ne zaboravimo - naše malo nekome mnogo znači!

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading