JEZIVA ISPOVEST VLADE IVANOVIĆA: Kako sam spavao sa babom da bih ostao u Nemačkoj!

Autor:

Vesti

09.02.2024

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Život u Nemačkoj: Iskustva auslendera Vlade Ivanovića

JEZIVA ISPOVEST VLADE IVANOVIĆA: Kako sam spavao sa babom da bih ostao u Nemačkoj!

Foto: printskrin


Vlada Ivanović je čovek čiji životni put obiluje različitim iskustvima, od rada u policiji u Puli do vozača kamiona u Nemačkoj. Sa svojih 53 godine, on ističe da tek sada počinje da živi za gušt, za svoje ljude, prijatelje i porodicu.

Borba za opstanak

Rođen u Tuzli, Vlada je odrastao u teškim uslovima. Sa ocem koji je bio železničar i troje braće i sestara, morali su se boriti za svaki dinar.

"Bilo je jako teško. Otac je bio sam sa četvoro dece, nismo imali novca", ispričao je Vlada. Ova borba za opstanak u mladosti ostavila je dubok trag u njegovom životu.


Prva ljubav - krava

Između teškoća i nemaštine, Vlada je pronašao utehu u čuvanju i druženju sa kravom. "Moja prva ljubav je bila krava. Nijedna me nije htela jer sam bio siromašan. Od stida i nemaštine i bede, izabrao sam za prvu ljubav - kravu. Davala mi je mleko i voleo sam je", ispričao je Vlada uz smeh.

Oženio se iz interesa

Vlada je otkrio da je bio u braku sa Nemicom iz interesa, kako bi dobio boravišnu dozvolu u Nemačkoj. Međutim, ova priča nije bila bez problema.

"Morao sam da spavam sa babom. Došao sam sa flašom pića da se zahvalim, a nisam znao da ona pije. Ona je tu flašu popila za sat vremena i napila se. Kad sam pošao kući ona me uhvatila za ruku odvukla u spavaću sobu. Ja kažem da ne mogu to sa njom da radim, a ona kaže moraš ili ću ti raskinuti kontakt sa Nemicom", ispričao je Vlada, opisujući izazove sa kojima se suočavao.


Posvećenost porodici

Uprkos svim teškoćama, Vlada ističe da mu je porodica najvažnija. Sa šestoro dece i četiri braka, on pronalazi snagu u podršci svoje žene. "Imam i šestoro dece, sa svakom ženom po dvoje, a sa jednom ženom, ona je Nemica, nemam dece - nju sam oženio zbog papira", otkrio je Vlada.

Životna filozofija

Nakon trnovitog puta, Vlada sada živi za sebe, za svoje uživanje i rad. "Radim sad kao vozač kamiona i volim svoj posao. Promenio sam i dosta firmi jer imam svoje principe. Neću da radim u firmama koje ne plaćaju i koje ne cene radnika", istakao je Vlada, oslikavajući svoju čvrstu moralnu i profesionalnu poziciju.


Vlada Ivanović predstavlja primer čoveka koji je kroz život prošao kroz različite izazove, ali je uspeo da pronađe svoj put ka sreći i ispunjenju, istrajavajući u svojim principima i posvećenosti porodici. Njegova priča o životu u Nemačkoj kao auslenderu nosi sa sobom dragocenu životnu mudrost i istrajnost.

(Espreso)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading