OGLASILA SE "MAGNA" IZ ALEKSINCA POSLE TROVANJA 161 RADNIKA U ROKU OD DVA DANA! "Procena kvaliteta vazduha nije pokazala nikakve indikatore zagađenja"! ZATVORENI DO DALJNJEG!

Autor:

Vesti

19.01.2024

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fabrika „Magna“, u kojoj je za 24 časa, u dva navrata, otrovan ukupno 161 radnik, neće raditi dok se ne utvrdi uzrok trovanja, potvrđeno je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

OGLASILA SE "MAGNA" IZ ALEKSINCA POSLE TROVANJA 161 RADNIKA U ROKU OD DVA DANA! "Procena kvaliteta vazduha nije pokazala nikakve indikatore zagađenja"! ZATVORENI DO DALJNJEG!

Foto: youtube/printscreen

Fabrika "Magna" u Aleksincu objavila je saopštenje u vezi sa slučajem trovanja lepkom, gde je preksinoć 104 radnika bilo izloženo otrovu. Tokom noći, došlo je do novog incidenta, pri čemu se 57 radnika, sa simptomima sličnim prethodnoj večeri, obratilo Hitnoj pomoći. Od njih je deset upućeno u bolnicu radi daljeg lečenja.

- Magna potvrđuje da je tokom rutinske operacije održavanja podne obloge na našoj lokaciji u Aleksincu nažalost došlo do toga da neki zaposleni iskuse štetan uticaj na zdravlje. Lepak koji je korišćen tokom radova održavanja je standardni lepak za komercijalnu upotrebu. Na prvom mestu želimo da svim zaposlenima koji su pogođeni izrazimo iskrene želje za brz oporavak - navodi se u saopštenju pomenute fabrike, a koje prenosi Blic.

Kako dalje navode, nakon saznanja o incidentu odmah su obavestili sve nadležne ustanove kako bi sproveli detaljna ispitivanja.

- Procena kvaliteta vazduha koja je sprovedena u međuvremenu nije pokazala nikakve indikatore zagađenja. Obaveštavaćemo vas o eventualnom daljem razvoju trenutne situacije - zaključuju oni.

Inače, fabrika „Magna“, u kojoj je za 24 časa, u dva navrata, otrovan ukupno 161 radnik, neće raditi dok se ne utvrdi uzrok trovanja, potvrđeno je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

Juče je radila samo treća smena, posle obavljen uviđaja zbog trovanja prethodnog dana, ali je opet noćas došlo do incidenta.

- Uviđaj u fabrici će ponovo biti obavljen. Biće prikupljeni dokazi i obaveštenja od radnika koji su radili u trećoj smeni. Pre uviđaja će morati da se utvrdi šta je uzrok da bi mogao bezbedno da se obavi uviđaj – kažu u OJT Aleksinac.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading