NOVOSAĐANKI ZAMALO PETARDA DA PADNE NA GLAVU! ŽENA U ŠOKU: Uputila važan apel roditeljima - kazne su paprene!

Autor:

Vesti

26.12.2023

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinoć umalo da mi padne petarda i to ne ona mala, na glavu, napisala je Novosađanka na društvenoj mreži.

NOVOSAĐANKI ZAMALO PETARDA DA PADNE NA GLAVU! ŽENA U ŠOKU: Uputila važan apel roditeljima - kazne su paprene!

Foto: shutterstock

Ženu zabrinula pirotehnika

Na mrežama se sve više šire molbe da se petarde ne bacaju, najviše zbog dece koja imaju autizam i burne reakcije kada petarda pukne, kao i zbog životinja koje mogu doživeti srčani udar.

- Apel, molba. Roditelji, pazite šta rade vaša deca - ovim rečima počela je status jedna Novosađanka koju su deca prepala svojom igrom.

- Sinoć umalo da mi padne petarda i to ne ona mala, na glavu. U pitanju je ugao Đorđa Zličića i Koste Šokice. Trojica dečaka stara otprilike 12-13 godina bacaju petarde sa terase i smeju se. Uopšte nije ni naivno ni prijatno - upozorila je ona.

Ovo nije prvi apel upućen roditeljima!

Kazne za nelegalnu prodaju pirotehničkih sredstava kreću se od 50.000 do 100.000 dinara!

MUP Srbije je izdao upozorenje povodom korišćenja pirotehničkih sredstava tokom novogodišnjih i božićnih praznika, ističući ozbiljnost problema koji proizilazi iz neodgovornog ponašanja prilikom manipulisanja pirotehnikom. 

U poslednje tri godine, zabeleženo je čak 137 prekršaja narušavanja javnog reda i mira usled paljenja pirotehničkih proizvoda ili pucanja.

Zakonom je jasno definisano da je prodaja pirotehničkih proizvoda licima mlađim od 18 godina zabranjena, čime se želi smanjiti rizik od neadekvatnog korišćenja ovih proizvoda.

Upotreba pirotehničkih proizvoda na način koji ugrožava javni red i mir ili sigurnost građana, kažnjiva je novčanom kaznom od 50.000 do 100.000 dinara, što ukazuje na ozbiljnost situacije i potrebu za odgovornim ponašanjem tokom prazničnog perioda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading