ODRŽANA LITURGIJA U HRAMU SVETOG SAVE: Patrijarh Porfirije sa osnovcima iz Vukovara, Sombora i Beograda

Autor: D.B.

Vesti

24.12.2023

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrijarh Porfirije se obratio mladima, ističući važnost istine i dobrote u životu.

ODRŽANA LITURGIJA U HRAMU SVETOG SAVE: Patrijarh Porfirije sa osnovcima iz Vukovara, Sombora i Beograda

Foto: spc.rs

Danas je u Hramu Svetog Save na Vračaru održana svečana arhijerejska liturgija kojoj je prisustvovalo preko 300 učenika iz više beogradskih osnovnih škola, kao i osnovci iz Istočne Slavonije i gimnazijalci iz Sombora. Ova svečanost predstavlja značajan događaj kako za versku zajednicu tako i za obrazovni sistem, okupljajući mlade ljude iz različitih delova regiona.

Nakon liturgije, patrijarh Porfirije je ugostio decu iz Hrvatske i Sombora na ručku u Parohijskom domu hrama Svetog Save. Ovaj gest pokazuje patrijarhovu posvećenost i pažnju prema mladima, težnjom da im pruži podršku i da ih ohrabri u njihovim životnim putovanjima.


Patrijarh Porfirije se obratio mladima, ističući važnost istine i dobrote u životu. Istakao je da je govoriti istinu jednostavno i lepo, te da je to put ka ispravnom ponašanju. Njegove reči ohrabrenja i razumevanja, gde ističe da svi činimo greške, ali je važno razumeti i ispraviti ih, predstavljaju dragocen savet koji će sigurno ostaviti dubok utisak na prisutnu decu.

Patrijarh Porfirije je naglasio da nema mnogo važnijih i lepših mesta za pravoslavne Srbe od hrama Svetog Save, čime je istakao značaj ovog verskog objekta kao simbola duhovnosti i nacionalnog identiteta. Ova poruka naglašava važnost očuvanja verskih i kulturnih vrednosti među mladima, te podstiče osećaj ponosa i pripadnosti svojoj tradiciji i veri.


Današnji događaj u Hramu Svetog Save na Vračaru predstavlja inspirativan susret mladih ljudi i poglavara Srpske pravoslavne crkve. Patrijarh Porfirije je svojim rečima ohrabrenja, podrške i mudrosti uneo svetlost i nadu među prisutnu decu, ističući važnost istine, dobrote i samoprihvatanja. Ovakvi događaji imaju dubok uticaj na formiranje moralnih vrednosti i duhovnog razvoja mladih generacija, te ih podstiču da neguju tradiciju i duhovnu povezanost sa svojim nasleđem.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading