AKCIJA TISPOL, POLICIJA UDARA NA BAHATE VOZAČE: Za dva dana napisano 3.800 kazni zbog nevezivanja pojasa

Autor: Tanjug

Vesti

14.03.2018

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od početka nedelje, saobraćajna policija širom Srbije pojačano kontroliše vozače u okviru akcije Tispol, koja se sprovodi u gotovo celoj Evropi. Policajci će do kraja nedelje najviše proveravati da li vozači i putnici koriste sigurnosne pojaseve, i koliko vozača koristi mobilne telefone.

RepublikaFoto: youtube.com/Radio-televizija As Šabac
Foto: Ilustracija

Svaki četvrti vozač u Srbiji ne vezuje pojas, a tek svaki deseti putnik na zadnjem sedištu ga vezuje. Zato saobraćajnu policiju ne iznenađuje da su u poslednja dva dana napisali 3.800 kazni zbog nekorišćenja sigurnosnih pojaseva. 

- Naše analize pokazuju da nažalost, da 60 odsto naših, što vozača, što putnika, koji su izgubili život tokom prošle godine u saobraćaju, nije koristilo sigurnosni pojas - kaže Aleksandar Radenković iz saobraćajne policije.

Za one koji ne uspeju da izbegnu, kazna je 5.000 hiljada dinara. Promenom zakona, uskoro se povećava na 10 hiljada.

U toku prošle godine 36 hiljada vozača je kažnjeno. Promenom zakona i ta će kazna biti duplirana sa pet na deset hiljada dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading