LAŽNA LAURA KRŠI ZAKON: Tužiteljka Bojana Savović uhvaćena na delu, Nenadić joj dao auto tužilaštva za ŠVRĆKANJE

Autor:

Vesti

12.12.2023

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suprug, vozač specijalnog tužilaštva, vozi je službenim kolima na posao i zloupotrebljava položaj

LAŽNA LAURA KRŠI ZAKON: Tužiteljka Bojana Savović uhvaćena na delu, Nenadić joj dao auto tužilaštva za ŠVRĆKANJE

Foto: Srpski Telegraf, Tanjug/Miloš Milivojević

Lažna Laura Bojana Savović, tužiteljka u Višem javnom tužilaštvu, koju opozicionari slave kao navodnog borca protiv korupcije, zajedno s mužem zloupotrebljava državne resurse.
Naime, Srpski telegraf je uhvatio Savovićevu u kršenju zakona, nju suprug, inače zaposlen kao vozač u Tužilaštvu za organizovani kriminal, vozi na posao, koji je na drugom kraju grada, službenim automobilom. Reč je o zloupotrebi resursa specijalnog tužilaštva, na čijem je čelu Mladen Nenadić, ali i o nesumnjivoj zloupotrebi službenog položaja.

Foto: Srpski Telegraf

Vozi se službenim autom

 

- Savovićeva, koja se u javnosti predstavlja kao neko ko tobož brani zakon i sprečava zloupotrebe, prva taj isti zakon krši. Osoba kojoj su puna usta kritika na račun drugih, ponaša se na ovakav način, što je nedopustivo. Takođe, prosto je neverovatno da nadređeni njenog muža u specijalnom tužilaštvu ne znaju za njegovo ponašanje - kaže izvor našeg lista.


Bojana Savović nije odgovarala na naše pozive, kao ni na SMS poruku s konkretnim pitanjima, a iz Tužilaštva za organizovani kriminal su, dan kasnije pošto im je pitanje postavljeno, poručili da će ceo ovaj slučaj ispitati.

Foto: Srpski Telegraf

Bojana izlazi iz auta

 

- U skladu s Pravilnikom o uslovima i načinu korišćenja službenih vozila u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, službena vozila se koriste za potrebe prevoza zaposlenih u ovom tužilaštvu u vezi s poslovima iz nadležnosti ovog tužilaštva kao i prevoza robe i opreme potrebnih za obavljanje poslova i zadataka iz delokruga rada ovog tužilaštva. Svi vozači pored poslova prevoza obavljaju i kurirske poslove u vezi s prijemom i ekspedicijom službene pošte ovog tužilaštva - navode u odgovoru.


Takođe, dodaju, "svi vozači su upoznati s pravilima korišćenja službenih vozila isključivo u službene svrhe, a zaposleni koji je zadužen službenim vozilom, odgovara za vozilo, njegovu pravilnu i namensku upotrebu i održavanje, kao i za vođenje dnevne evidencije o putovanjima".

Foto: Srpski Telegraf

Ulazi u Palatu pravde

 

- Korišćenje službenog vozila suprotno Pravilniku ili na drugačiji način od onog za koji je data saglasnost, predstavlja povredu radne obaveze. U narednom periodu Javno tužilaštvo za organizovani kriminal ispitaće da li je, kada i na koji način, dolazilo do propusta i kršenja pravila o korišćenju službenog vozila - navodi se u odgovoru.


Službenim vozilom i na tribine Proglasa?


Pojedini izvori Srpskog telegrafa tvrde da Savovićevu muž službenim automobilom specijalnog tužilaštva vozi i na tribine opozicionog Proglasa, ali za to nema dokaza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading