AVION SA SRBIMA POLETEO IZ TEL AVIVA: Očekuje se da će sleteti oko pola dva ujutru

Autor:

Vesti

08.10.2023

23:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema informacijama koje dolaze iz Izraela, čini se da je popunjen do poslednjeg mesta.

AVION SA SRBIMA POLETEO IZ TEL AVIVA: Očekuje se da će sleteti oko pola dva ujutru

Foto: shutterstock

Repartijacioni let nacionalnog prevoznika Air Serbia poleteo je za 23:40 (22:40 po beogradskom vremenu) iz Tel Aviva ka Beogradu i uputio se ka Srbiji. Sletanje se očekuje oko 01:30 posle ponoći, posle pređenih 1900 kilometara, prenosi Telegraf.rs.

Za let je određen je avion Airbus A319 (YU-APF). Let u dolasku vodi se pod oznakom JU9071. Ovaj avion može da preveze do 144 putnika - zavisno od toga da li ima biznis klasu ili ne.

Republika

Foto: Flightradar24.com

 

Prema informacijama koje dolaze iz Izraela, čini se da je popunjen do poslednjeg mesta - zavisno od izvora, radi se od 132, preko "oko 140" do maksimalnih 144 državljana Srbije koji čekaju na povratak.

U Tel Aviv je otputovao i šef kabineta ministra spoljnih poslova Nikola Nedeljković, kako bi pomogao u evakuaciji državljana Srbije koji se od juče nalaze na aerodromu u Tel Avivu.

Prvi repatrijacioni let iz Izraela od početka najnovijeg oružanog sukoba obavljen je danas pre podne.

Mnoge aviokompanije su otkazale letove ka Tel Avivu. Već u subotu pre podne 16% letova je otkazano ka Ben Gurion aerodromu, a 23% je kasnilo. Nemačka Lufthansa je drastično smanjila broj letova, kako je Telegraf.rs već pisao.

Najnoviji podaci iz Izraela pokazuju da su neke ili sve svoje letove otkazale i španska Iberia, British Airways, Virgin Atlantic, grčki Aegean, Austrian Airlines, holandski KLM, Air France, italijanski ITA Aiways, američki United Airlines, čak i teretni DHL

Air Serbia je najavila da će nastaviti da obavlja svoje redovne letove između Beograda i Tel Aviva obaviti repatrijacioni let iz Tel Aviva, u skladu sa planiranim redom letenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading