ONI SU DANAS SLETELI IZ IZRAELA: Denijel: Bilo je strašno gledati bombe kako padaju! Jovan: Vest o početku rata nas je zatekla na liturgiji!

Autor:

Vesti

08.10.2023

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna grupa poklonika doletala je jutros u Beograd iz Tel Aviva, a svoje utiske iz glavnog grada Izraela preneo nam je i Denijel iz Danske kog smo zatekli tokom presedanja na beogradskom aerodromu

ONI SU DANAS SLETELI IZ IZRAELA: Denijel: Bilo je strašno gledati bombe kako padaju! Jovan: Vest o početku rata nas je zatekla na liturgiji!

Foto: ST/Dragan Kadić

U trenutku napada Palestine na Izrael više pokloničkih grupa iz Srbije našlo se u Izraelu, a jutros je jedna od njih sletela na beogradski aerodrom.  Prema rečima Jovana Petrovića, vođe grupe, oni nikakvih problema nisu imali, a situacija je u trenutku poletanja njihovog aviona bila mirna. Srpskih turista ima još u Izraelu, dodaje, ali koliko tačno, ne zna. 

Foto: ST/Dragan Kadić

Petrović je vođa puta jedne grupe poklonika iz Srbije koja je jutros doletela iz Izraela

- Ova grupa koja sad došla u Srbiju, mi smo juče bili po planu u Jerusalimu, čule su se sirene za vazdušnu opasnost, grupa je odmah počela sa povlačejem na bezbednu lokaciju, u hotel koji se nalazi na teritoriji grada Vitlejema. Povukli smo se i nismo bili izloženi nikakvom vidu opasnosti, bili smo konstantno na bezbednom i bili smo konstantno na vezi sa ambasadom Republike Srbije, koja je izuzetno profesionalno, želim da ih pohvalim, srdačno nam pomagala, na svako naše pitanje je imala odgovor  - kaže Petrović. 

Foto: ST/Dragan Kadić

Petrović je pohvalio rad i zalaganje naših zaposlenih u ambasadi u Izraelu

Vest da je počeo napad na Izrael zatekla ih je na liturgiji. 

- Prilikom posete lokaciji Getsimanski vrt u grobu Presvete Bogorodice, tu smo bili na liturgiji, izlazimo sa liturgije, prilazimo autobusu, vozač nam prilazi i kaže da su počeli sukobi širih razmera. Pokazuje snimke, mi smo tad posetili još jedno dve lokacije, pošto u tom trenutku u Jeusalimu nije bilo bilo kakvih problema, nismo ništa uočili, cirkulacija saobraćaja je bila uobičajena, ponašanje ljudi, nije ništa ukazivalo da se nešto dešava... Kada smo primetili prve rakete koje su dolete do Jerusalima, mi smo ušli u autobus i krenuli u hotel, koji se nalazi u gradu Vitlejemu, na terotoriji Palestine. Obavestili smo našu ambasadu u Tel Avivu, da se grupa sa toliko i toliko poklonika nalzai na toj lokaciji, da je let taj i taj dan, i da nam proslede informacije ukoliko bude otkazivanja - dodaje Petrović za naš portal. 

U ovoj grupi je bilo i starijih i dece od 9,10 godina, postojao je određeni vid straha, ali tu su, dodaje, bili jedni za druge i nisu dozvilili kulminaciju bilo kakve uznemirenosti da bi ugrozili funkcionalnost same grupe. 

Na beogradskom aerodromu naišli smo i na Denijela iz Danske, koji je sa prijateljima bio na odmoru u Tel Avivu, i koji je, kada su počeli napadi jurio prvi slobodan let da se skloni iz Izraela i tako završio u našoj prestonici. 

Foto: ST/Dragan Kadić

Denijel je sa prijateljima bio na odmoru u Tel Avivu

- Samo što smo došli iz Izraela, Tel Aviva, bio smo na odmoru sa prijateljima jednu nedelju. U subotu ujutru sve je gorelo, bilo je strašno, zvuk u gradu, vidite bombe kako padaju, videi i slike na internetu , nije nešto lepo da vidite. Trudili smo se da odemo na aerodrom i da probamo da dođemo do kuće, da nađemo neki put do kuće, ja sam iz Danske, došao sam za Srbiju, tu je bio slobodan let. Drago mi je što sam ovde i nadam se da će i drugi ljudi uspeti da nađu izlaz iz zemlje - poručio je Denijel za Republiku. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading