NEZAPAMĆEN ZLOČIN DO DANAŠNJEG DANA! Albanska deca golim rukama iskopala grob i raskomadala tela srpske dece! (FOTO)

Autor:

Vesti

01.10.2023

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Krstovdan 1988. godine, pre 35 godina, dogodio se strašan zločin na Kosovu i Metohiji koji je crnim slovima ostao upisan kao jedan od najokrutnijih i najmonstruoznijih.

NEZAPAMĆEN ZLOČIN DO DANAŠNJEG DANA! Albanska deca golim rukama iskopala grob i raskomadala tela srpske dece! (FOTO)

Foto: pixabay.com

Tela  dve srpske bebe, umrle odmah po rođenju a zatim i sahranjene, iskopala su  i golim rukama raskomadala šiptarska deca. Nedelo ali i okrutnost pri činjenju nezabeleženi su u čitavoj istoriji čovečanstva, piše na mreži X novinar Ivan Maksimović.

Ožalošćeni deda Stanko pošao je da obiđe  grobiće. Nadao se da će sam, u tišini, moći da se pomoli i da oduška svom bolu. Ono što je tamo našao prevazilazi moć opisivanja.

- Prizor je bio jeziv, užasavajući. Video sam razbacane dečje kosti i pelenice - opisao je deda Stanko.

 

 

Iako je ovo prijavio najbližoj stanici policije što je pre mogao, oni se tek sutradan pojavljuju na mestu neviđenog vandalizma.

Zlodelo ovde počinjeno nije zabeleženo tokom čitave istorije sveta.

Ostatke  mrtve bebe razbacivali su naokolo nasumično po šipražju tokom ovog  demonizovanog čina. Sanduk napunjen zemljom, ponovo su zatrpali, na  brzinu.

- U  izveštaju Komiteta i istražnog sudije iz Vučitrna navodi se da su oko otvorenog groba pronađeni dečija lobanja, kosti grudnog koša i kosti dečjih ekstremiteta.

Uprkos  svim činjenicama, uprkos živim svedocima i dokumentima, tadašnje  šiptarske vlasti sa pojedinim prodanim Srbima (baš kao i danas) kreću u  prikrivanje pa čak i pravdanje ovog zločina - navodi novinar Ivan Maksimović na mreži X i dodaje:

- U  Srbiji je napisano od tada na hiljade knjiga, na stotine filmova je snimano, bezbroj novinskih članaka objavljeno. O ovom zločinu u javnosti se ponovo govori tek od 2013. kada sam objavio priču roditelja otišavši u selo po pamćenju zločina o kome sam čuo kao 11-to godišnje dete. I saznao poražavajuću stvar... Inače, radeći na ovoj priči bio sam barem dva puta životno ugrožen. Jednom od Albanaca, a drugi put od Srbina koji se pominje u tekstu a pokušavao je da sakrije zločin. Pretio mi je smrću otvoreno. Nešto kasnije se upokojio. Umro je na Krstovdan...-

Šiptarčići počinioci na saslušanju su izjavili da su „došli na ideju da otvore sanduke jer su čuli da Srbi, po svojim običajima, sa pokojnicima sahranjuju novac i oružje“. Da je to laž dokazuje nalaz istražne komisije SUP-a Prilužje u kome se navodi da je oko groba, između ostalog, pronađen i papirni novac. I da nije, čemu onda razbijanje i čupanje lobanje, komadanje leša nevinašceta, pita se novinar.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading