"MOJE DETE POVRAĆA OD STRESA" Majka uznemirena zbog "igre" koju je smislio vaspitač u jednom vrtiću: Molio me da ne kažem nikome jer je to tajna... (FOTO)

Autor:

Vesti

25.09.2023

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uznemirena majka rekla je da će se posavetovati sa advokatom šta dalje da čini.

"MOJE DETE POVRAĆA OD STRESA" Majka uznemirena zbog "igre" koju je smislio vaspitač u jednom vrtiću: Molio me da ne kažem nikome jer je to tajna... (FOTO)

Foto: Shutterstock, Printscreen

Objave jedne majke na društvenim mrežama uznemirila je mnoge, kada je podelila da njeno dete "povraća od stresa" nakon vrtića, i to sve zbog navodno "igre" vaspitača.

 

Naime, kako je objasnila majka u svojoj objavi, predavač-savetnik u vrtiću njenog deteta osmislio je "igru" u kojem deca traže skrivene predmete, i u to njegovim džepovima.

- Predavač-savetnik je učio decu da budu 'mali džeparoši' i on sakrije 'satić kolačić', a deca od 5 godina traže po dubokim džepovima od njegovih pantalona, gde i nađu predmet, zatim on kod njih traži ispod njihovih majici - navela je majka u svojoj objavi.

Kako dalje objašnjava, obavestila je vrtić o stresu koji je njeno dete doživelo, usled čega je povraćalo nakon posete vrtiću, ali da nadležni u navedenom vrtiću ne vide problem. "Nijedno dete više neće ući tamo"

- U vrtiću nadležni kažu da je normalno da dečije ruke budu u džepu od nekog čoveka. Slučaj je prijavljen policiji, jer ovo nije normalno. A volela bih da se vidi šta još oni tamo rade što smatraju normalnim. Nijedno dete više neće ući tamo - pita se majka.

Uznemirena majka nije htela da daje izjavu za medije, jer kako je rekla "Kuriru", hoće da se savetuje sa advokatom šta dalje da čini.

- Ovo objavljujem zbog druge dece. Moje dete danas povraća od stresa, jer me je molio da nikome ne pričam, jer je to tajna - završava majka i dodaje:

- Kakve oni još tajne imaju i ko je njima dozvolio tajne od roditelja.

Foto: Printscreen

 

"Postoji jedna slična igra, ali se ne igra tako"

Diplomirani vaspitač predškolskih ustanova, Ivana Stanisavljević, kaže za "Kurir" da prvi put čuje za takvu igru, kao i da postoji slična igra, ali da se ne igra tako.

- Bilo bi mi logično da se proveri i priča vrtića. Za pomenutu igru nisam čula, ali me je iskustvo naučilo da je priča verodostojnija ako se čuju obe strane. Postoji igra 'zagonetni predmet', kada se napipavaju predmeti u džaku ili kutiji, kao i igre toplo-hladno - navela je Stanisavljevićeva.

"Prvi put čujem za tako nešto!"

Predsednica Saveza udruženja vaspitača Srbije, Slobodanka Radosavljević je izjavila da je zgrožena ovom nazovi "igrom" i ističe da se moraju znati kompetencije svakoga ko radi u vrtiću sa decom.

- Imam skoro pola veka iskustva i prvi put čujem za tako nešto! Da zavlače ruku? Nedopustivo je i da devojčice da zavlače ruku ženi, a pogotovo devojčice i dečaci muškarcu! To nije primereno i ta igra ne bi trebalo da se upražnjava i da se ne navodi sumnja za ono za šta ne treba i za ono što nam je najmanje potrebno u ovom trenutku - navela je Radosavljevićeva za Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vojvotkinja Tolstoj

25.09.2023 20:26

Nikako NE tolerisati NASTRANOSTI nazovi "vaspitača". Bravo za dete što je ispričalo svojoj majci, a i bravo za majku što je objavila i "prijavila". Ako "ništa", treba zvati novinare da pišu ili objaviti na društvenim mrežama !!