ZBOG NIKOLE JE PREŠLA U PRAVOSLJAVLJE I PROMENILA KONTINENT Lepa Zi prva je čivijaška snaha iz Johanesburga

Autor:

Vesti

28.08.2023

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I ovde je priroda lepa, ne smeta mi ni sneg, a leta su toplija nego u Africi. U parku u kojem je odrastao Nikola sada uživa moja ćerka. Šabac je mesto koje mogu da nazovem dom, kađe Zeret.

ZBOG NIKOLE JE PREŠLA U PRAVOSLJAVLJE I PROMENILA KONTINENT Lepa Zi prva je čivijaška snaha iz Johanesburga

Foto: RTS/printscreen

“Dobar dan, ćao, ja sam Zi, ja sam iz junski Afrika, moja muškarac zoveš Nikola, moje dete Milanka, nadimak Mika”, predstavlja se Zeret Karigija, prva čivijaška snaha iz Južnoafričke Republike, koja je Johanesburg zamenila Šapcem.

Dok polako savladava jezik, naučila je da jutro u Srbiji počinje kafom, zavolela gibanicu, ajvar i kajmak, upoznala većinu šabačkih ulica, gradske pekare, zna gde su igrališta za decu.

-Mogu vam mnogo pričati o stvarima koje ovde volim, veoma je sigurno i sve u Šapcu orjentisano za decu, ljudi su ljubazni, svi su me prihvatili, žele da pomognu. Volim ćevape, sarmu, pečenje, burek - kaže Zi za RTS.

Foto: RTS/printscreen

 

Nikolu je upoznala u rodnom Johanesburgu. Zbog njega je, po rođenju ćerke, prešla u pravoslavlje. Nakon pet godina zajedničkog života na jugu Afrike, preselili su se u Šabac. Nije se dvoumila, Nikola jeste.

-Nakon trinaest godina sam se vratio i verujem da sam doveo ono najbolje iz Afrike, ono što je meni mogla da ponudi, moju divnu ženu Zi i malu Miku. Odlučili smo da se vratimo kad se Mika rodila to je zapravo bila ženina odluka, Zi je slušala moje priče pre svega o socijalnom aspektu života ovde kako je ovde bezbedno i kako možemo uveče da izađemo i da prošetamo i da se vidimo sa ovim i onim drugarom… ona je došla i rekla - pa ajde tamo da živimo - navodi Nikola Ćirković.

I ovde je priroda lepa, ne smeta mi ni sneg, leta su toplija nego u Africi. U parku u kojem je odrastao Nikola - dodaje Zi - sada uživa moja ćerka. Svuda mogu bez kola, mnogo vremena smo zajedno, sve je dostupno.

Foto: RTS/printscreen

 

-Radim kao nastavnica engleskog u privatnoj školi, moja ćerka se lepo prilagodila u vrtiću, imam svoju rutinu, idem u teretanu, sa drugaricama na kafu, konačno Šabac je mesto koje mogu da nazovem dom - ističe ona.

Nikola Ćirković dodaje da žive porodični život kakav su oduvek želeli, a da se jedino pitaju kako će da upišu Mikino ime u dnevnik kada pođe u školu.

Savladaće uz ćerku i azbuku kaže čivijaška snajka, za slavski kolač već ima recept.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading