SRBIJI NOĆAS PRETI NOVA SUPERĆELIJSKA OLUJA?! Evropske države padaju jedna za drugom, meteorolog poručuje: "Nema pošteđenih"

Autor:

Vesti

04.08.2023

21:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Sloveniji, obilne kiše koje su pale u petak izazvale su opasne poplave u nekim delovima zemlje, pri čemu je poginulo najmanje tri osobe.

SRBIJI NOĆAS PRETI NOVA SUPERĆELIJSKA OLUJA?! Evropske države padaju jedna za drugom, meteorolog poručuje: "Nema pošteđenih"

Foto: Profimedia

Nevreme u Srbiji

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je večeras upozorenje na kišu koja će tokom noći stići u Srbiju.

Prema sajtu RHMZ-a, večeras se očekuje kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom u zapadnom Sremu i Bačkoj. Ovaj talas kiše predstavlja nastavak vremenskih promena koje su započele u Sloveniji, a zatim nastavile ka Hrvatskoj. U Srbiji se očekuje da će vrhunac ovog talasa biti u subotu.

U Sloveniji, obilne kiše koje su pale u petak izazvale su opasne poplave u nekim delovima zemlje, pri čemu je poginulo najmanje tri osobe. Prema podacima Agencije za životnu sredinu (ARSO) u delovima severne, severozapadne i centralne Slovenije palo je više od 100 milimetara kiše u roku od 24 sata, što je više od prosečne mesečne količine padavina.

- Tokom večeri na zapadu Srema i u Bačkoj mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom - stoji na sajtu RHMZ.

Poplave su stvorile najtežu situaciju u oblasti Škofje Loke, gde su doline Selca i Poljana odsečene od ostatka sveta zbog poplavljenih puteva.

Zbog najavljenog nevremena i obilnih kiša, operativne snage i učesnici sistema Civilne zaštite u Srbiji stavljeni su u visoku pripravnost. Građani su pozvani da budu posebno oprezni, posebno na područjima sklonim poplavama.

U Hrvatskoj, vodostaj Save je porastao za gotovo 330 centimetara, a očekuje se da će se vrhunac poplavnog talasa desiti posle ponoći, prema jutarnjim satima, kako je rekao Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda, za HRT. Sava se već izlila u Zagrebu, a još se očekuju dalja poplavljenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading