NE UBIJA ORUŽJE, VEĆ ČOVEK: Republika na tribini o posedovanju vatrenog oružja

Autor: Republika, S.S.

Vesti

03.08.2023

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Oružje ne ubija ljude, već čovek - naglasili su učesnici tribine.

NE UBIJA ORUŽJE, VEĆ ČOVEK: Republika na tribini o posedovanju vatrenog oružja

Foto: ST/D. KADIĆ

Nacionalna asocijacija za oružje Srbije održala je danas javnu tribinu o bezbednosnim rizicima kod vlasnika oružja, što legalnog, što ilegalnog. Njihovi predstavnici su istakli da u svakom slučaju "ne ubija oružje, već čovek".

Slobodan Spasić, član upravnog odbora i psiholog, naglasio je, između ostalog, da neposedovanje oružja ne sprečava pojedinca da počini krivično delo koje je nameravao.

- Ako ta osoba nema vatreno oružje, uzeće nož ili molotovljev koktel, kao što je mogao i masovni ubica iz škole Vladislav Ribnikar. Oružje nije uzrok zločina već samo način pomoću kojeg se ono izvrši. Imali smo nedavno slučaj da su veterinara ubili golim rukama, pa da muž ubije ženu nožem. Takve akcija razoružavanja zemlje neće sprečiti da počine zločine koje su isplanirali. Vlasnici oružja mogu biti kvalitetno obučeni i edukovani, kao i redovno lekarski pregledani. Nisu svi zločinci i ne može se reći da svaki vlasnik oružja planira krivično delo, ali za one koji ga počine neophodne su najstrože kazne - istakao je Spasić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading