BEZOBRAZLUK! Kroasani skuplji od junetine: SEVEN DEJS KOŠTA KAO DA JE OD ZLATA!

Autor:

Vesti

04.11.2022

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kesica od 300 grama do pre nekoliko dana bila oko 200 dinara, sada cena skočila na 420 dinara. Kada se preračuna u kilograme, to je više nego što košta kilogram junećih šnicli

BEZOBRAZLUK! Kroasani skuplji od junetine: SEVEN DEJS KOŠTA KAO DA JE OD ZLATA!

Foto: shutterstock

Kesica poznatog kroasana seven dejs u roku od nekoliko dana poskupela je neverovatnih 125 odsto.

Pakovanje od 300 grama doskora je koštalo nešto više od 200 dinara. Reporteri Srpskog telegrafa koji su obišli nekoliko prodavnica uverili su se da je cena ovog slatkiša, koji je proizvod kompanije "Mondelez Inernational", sada neverovatnih 420 dinara.

Prostom matematikom kilogram mini-kroasana platili biste 1.300 dinara. A za te pare možete da kupite kilogram junetine i još da vam ostane kusur.

 

Republika

Foto: Printscreen

Bezobrazno visoka cena mini kroasana

 

ZARADA NAJPREČA

- Pa kao da su od zlata. Moje dete voli ove čokoladne kroasane, ali ćemo sada morati da nađemo neku drugu poslasticu - kaže žena koja je kesicu seven dejsa iz korpe vratila na raf kada je videla novu cenu.

Ona nije jedina koja smo juče čuli da negoduje:

- Razumem da svi hoće da zarade, da podižu cene, ali da nekoliko kroasana bude skuplje od mesa... Pa to je neviđeni bezobrazluk.

 

SKUPLJI OD MESA

I zaista. Kada smo pogledali cene mesa, jasno je da su potrošači u pravu. Kilogram junećih šnicli platili bi 1.200 dinara. Dakle, u odnosu na cenu kilograma seven dejsa ostao bi im i kusur.

- Pogledajte i svinjsko meso! Za 750 dinara mogu da kupim kilogram šnicli. Pa i da uzmem pileći file. Pogledajte, košta 920 dinara. Za pare koje bih dala za kilogram seven dejsa mogu da spremim kompletan ručak - priča žena koja je s unukom bila u nabavci. Misle da smo budale, da mogu da podižu cene kako im je volja. Da vidim ko će sad da im kupuje seven dejs.

Bezobrazno poskupljenje seven dejsa tema je i na društvenim mrežama. Na Tik-toku je objavljen video u kojem je snimljena nova cena proizvoda.

- Šok. Potrošačka korpa sve praznija - napisano je uz snimak.

"Mondolez International" ćuti kao zaliven

Objašnjenje za poskupljenje od 125 odsto pokušali smo da dobijemo od kompanije "Mondelez Inernational". U mejlu koji smo im poslali tražili smo odgovore na konkretna pitanje o razlozima za drastično poskupljenje. Pitali smo ih i od čega sve zavisi cena ovog njihovog. Nažalost, do momenta objavljivanja ovog teksta nismo dobili nikakav odgovor.

 

Foto: Republika

Nova cena 7days kroasana

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Bojan Paunovic

04.11.2022 22:33

Ovde može da radi ko šta i kako hoće a ne znam dokle će političari na to da de prave gluvi i ludi užas sa ovim platama premašili i nemačke cene.