DIVLJI PARKING TIK UZ AERODROM, NEMA KRAJA SKANDALIMA U VAZDUŠNOJ LUCI BEOGRADA! Sale Šojić se pravio da ovo ne vidi

Autor:

Vesti

21.03.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji i legalno parkiralište, ali vozači ostavljaju kola tamo gde je jeftinije, pa se novac sliva u nečije džepove

DIVLJI PARKING TIK UZ AERODROM, NEMA KRAJA SKANDALIMA U VAZDUŠNOJ LUCI BEOGRADA! Sale Šojić se pravio da ovo ne vidi

Foto: Tanjug/AP/Fotomontaža, Printscreen

Pored haosa koji se svako malo događa na beogradskom aerodromu, na red je došla i divlja gradnja, te je tako tik uz parking Aerodroma "Nikola Tesla" nikao još jedan. Sudeći po odgovorima pruženim Srpskom telegrafu, niko ne zna kome pripada i ko zarađuje od toga.


DOBRA ZARADA


Kako je za naš list ispričao dobro obavešten izvor, veoma je mala šansa da niko ne zna o čemu je reč, pa tako ni Saša Vlaisavljević, u narodu poznatiji kao Sale Šojić, koji je direktor preduzeća AD "Aerodrom Nikola Tesla Beograd". Njegov posao je da kontroliše sprovođenje koncesije koju su sklopili država i francuski "Vansi". Tako se nameće pitanje zašto niko od nadležnih nije reagovao s obzirom na to da aerodrom ima svoj parking, od kog dobro zarađuje.


- Sve vreme se znalo, a, u ostalom, i videlo se da se gradi nelegalan parking. Šta više, probijana je bankina i opstruiran saobraćaj da bi se napravio prilaz, a o tome su svi ćutali, pa i zaposleni. Legalni parking na aerodromu je skuplji i nekom je sinula ideja da se pored napravi drugi i jeftiniji, a da se novac sliva u nečije džepove - priča naš sagovornik.
Sekretarijat za inspekcijske poslove grada Beograda postupio je po prijavi beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" i iz njegovog izveštaja proizlazi da je maltene sve u redu. U dokumentu je navedeno da je utvrđeno da se na izgrađeni parking prilazi s nekategorisanog puta, koji vodi ka vikend-naselju.


- Potrebno je da razmotrite stanje na terenu i u skladu s tim preduzmete mere iz svoje nadležnosti - navodi se u dokumentu, ali nije poznato da su bilo kakve mere preduzete.
Na pitanja koja je naš list poslao preduzeću AD "Aerodrom Nikola Tesla Beograd" kratko su poručili da nisu nadležni.


NEMA ODGOVORA


- Parking koji se nalazi na priloženim fotografijama nije deo zvaničnih parkirališta beogradskog aerodroma i ni na koji način nije povezan s kompanijom "Belgrade Airport", operaterom Aerodroma "Nikola Tesla". Predmetni parking se nalazi van zone upravljanja, koja je definisana koncesionom lokacijom - naveli su s aerodroma.
Na naša konkretna pitanja nisu odgovorili ni iz Sekretarijata za inspekcijski nadzor, kao ni iz Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture. Srpski telegraf poslao je pitanja i Saši Vlaisavljeviću, koji do zaključenja ovog broja takođe nije odgovorio.


SAŠA VLAISAVLJEVIĆ NIJE ODGOVORIO NA NAŠA PITANJA


BEZ DOZVOLE RAĐENI I PERIONICA I RESTORAN


Divlji parking nije jedini problem koji se može dovesti u vezu sa Sašom Vlaisavljevićem. Zapamćeni su slični slučajevi kad je Ministarstvo građevinarstva moralo da naredi vraćenje u pređašnje stanje jer su perionica i restoran urađeni bez dozvole.
Naš list je pisao i da je Direktorat civilnog vazduhoplovstva utvrdio da operater nije preduzeo sve mere da u pogledu odleđivanja i sprečavanja zaleđivanja vazduhoplova, što je dovelo do kašnjenja letova i odstupanja od planiranog reda letenja. Podsetimo, u nizu skandala izdvaja se i slučaj kad je Saša Vlaisavljević, u jeku haosa i gužvi na aerodromu, otputovao u Španiju, ostavivši zaposlene da se sami bore protiv haosa.


U toalet samo s gas-maskom


Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, putnici na Aerodromu "Nikola Tesla" obavezno bi trebalo da ponesu gas-masku i pažljivo paze gde spuštaju kofere zbog loše higijene za koju je odgovoran menadžment koncesionara "Vansija", dok je direktor AD "Aerodrom Nikola Tesla" Vlaisavljević tu da nadzire rad Francuza.
- Zašto ljudi i dalje ulaze u toalete s majicama na nosu? Da li je moguće da taj problem ne možete da rešite mesecima? Bruka i sramota. Jel' beše postoji kompanija koja vrši nadzor koncesije, to je Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd. OK, kapiram da gospodin Vlaisavljević ne koristi javne toalete, baš kao ni Fransoa Berizo, direktor aerodroma. Nisu ludi - glasio je jedan od nedavnih komentara na društvenim mrežama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading