DECA BILA PRESREĆNA! PATRIJARH PORFIRIJE PODELIO BOŽIĆNE PAKETIĆE DECI BEZ RODITELJSKOG STARANJA: Najveći dar naš Bogu Isusu jeste da budemo dobri

Autor: D.B.

Vesti

03.01.2024

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mališani bez roditeljskog staranja bili presrećni.

DECA BILA PRESREĆNA! PATRIJARH PORFIRIJE PODELIO BOŽIĆNE PAKETIĆE DECI BEZ RODITELJSKOG STARANJA: Najveći dar naš Bogu Isusu jeste da budemo dobri

Foto: Rade Prelic

Danas je u Hramu Svetog Save održana svečanost na kojoj je poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Porfirije, podelio božićne paketiće deci bez roditeljskog staranja iz Zvečanske, učenicima škola pri beogradskim bolnicama i deci iz porodica sa više dece. Ovom prilikom, patrijarh je istakao značaj rođenja Isusa Hrista kao najvećeg dara, te je pozvao sve prisutne da budu dobri i da neguju razumevanje među ljudima.

 

Patrijarh Porfirije je istakao da je rođenje Isusa Hrista najveći dar koji ljudi mogu imati, te je naglasio da je za njih, decu, to što je i Isus Hristos među njih došao kao dete, takođe veliki dar. Ohrabrio ih je da budu dobri jedni prema drugima, prema svojim roditeljima, komšijama, rođacima i prema svima oko sebe.

Organizacija Versko dobrotvorno starateljstvo (VDS) u saradnji sa Hramom Svetog Save

Deljenje božićnih paketića organizovalo je Versko dobrotvorno starateljstvo (VDS) Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke u saradnji sa Hramom Svetog Save već šestu godinu za redom. Ovom prilikom, u saradnji sa VDS, u Beograd je doputovala Кatarina Fenslou iz Čikaga, dugogodišnji saradnik VDS, koja je sa svojom organizacijom "Naši Srbi" doprinela ovoj divnoj inicijativi.

Ova inicijativa ima za cilj da pruži podršku deci koja se nalaze u teškoj situaciji, kako bi im se barem na jedan dan uljepšao život i pružila radost praznične sezone. Delovanje Verskog dobrotvornog starateljstva (VDS) i Hrama Svetog Save je primer humanosti i brige za najmlađe članove zajednice.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading