ŠTA SVE MOŽETE U BEOGRADU, A DA VAS NE KOŠTA MNOGO: Sportske aktivnosti, zabava i kulturni sadržaji, a sve je besplatno!

Autor:

Vesti

27.07.2023

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd nudi mnoštvo besplatnih izložbi, koncerata, predstava, pešačkih tura, a za decu avanturiste čak i sportske kampove

ŠTA SVE MOŽETE U BEOGRADU, A DA VAS NE KOŠTA MNOGO: Sportske aktivnosti, zabava i kulturni sadržaji, a sve je besplatno!

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Bilo da je kišno ili sunčano, tek Beograd svakog leta nudi mnogo lepih, a besplatnih sadržaja.

Dok jedni tokom leta traže mesto pod krošnjom ili klimom, drugi tragaju za nekim novim iskustvom. RTS je istražio kako sve možemo da se zabavimo, a da nas ne košta mnogo. 

Tako deca mogu da nauče da vezu, jer je to, kako kažu zabavno, smiruje i opušta. Ako vam je vez priča sa druge planete, Beograd nudi i druge zabave. Mnoštvo besplatnih izložbi, koncerata, predstava, pešačkih tura.

Za decu avanturiste čak i sportske kampove. Sportski centar "Voždovac" organizuje besplatan letnji kamp za osnovce i srednjoškolce. Deca iz Starog grada imaju besplatne vodene aktivnosti. 

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

 

"Pošto smo zemlja plivanja i vaterpola, za najmlađe sugrađane na bazenima "25. maj" imamo pod prokroviteljstvom grada Beograda, Sekreretarijata za sport i omladinu treninge plivanja, usavršavanja tehnika plivanja ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom sa decom školskog uzrasta. Ima i vaterpolo, to je pod finasijama opštine Stari grad, utorkom i četvrtkom, subotom posle radnog vremena od 19 časova", rekla je za RTS Marina Kiš, instruktorka plivanja na bazenu "25. maja" 

Nije vruće samo deci. U Starom gradu penzioneri koji imaju karticu "Stari grad misli na tebe", takođe mogu da se rashlade i zabave. 

Osim fizičkih aktivnosti, Beograd nudi i besplatne kulturne sadržaje. Vikendom pre podne su besplatne predstave za decu u Pozorištu Teatrijum, nedeljom je ulaz u Narodni muzej besplatan za sve. Počelo je i Starogradsko leto, ali i kulturno leto na više lokacija na Vračaru.

"Kreće onlajn program koji će biti besplatan, u pitanju je škola filma tokom četiri nedelje, posetioci će moći da prate osam predavanja istorijat filma, od razvoja nemog filma, preko zlatnih godina Holivuda, novog talasa. Kreće i škola kineskog jezika", kaže Vladimir Kljajić, direktor UK "Božidarac".

Ako volite film, ne brinite, ima nešto i za vas - projekcije pod vedrim nebom u Novom bioskopu Zvezda, na Savskoj promenadi.

Očekuje nas i Vikend vračarskog filma u Božidarcu. Beograd nudi mnogo mogućnosti svakoga leta, potrebno je samo malo volje da se zabava pronađe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading