PUN GAS! Mašine "okupirale" ovu opštinu, zahuktavaju se radovi! (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

12.11.2021

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opština Mladenovac pokrenula je radove na rekonstrukciji 270 gradskih saobraćajnica, izgradnju devet novih bunara koji će početkom naredne godine biti povezani u sistem vodosnabdevanja, a sledeće godine planirano je i projektovanje sekundarne vodovodne mreže za teritoriju cele opštine.

Republika

Foto: Parking servis

Punom parom: Radovi na saobraćajnicama u Mladenovcu

- Iako je u opštini Mladenovac u proteklom periodu urađeno mnogo, cilj nam je da građanima obezbedimo još bolje uslove života koji se neće razlikovati od onih kakve imaju stanovnici centralnih beogradskih opština. Želimo da u svakom selu, svaki stanovnik opštine Mladenovac ima asfalt do svoje kuće. Krenuli smo hrabro i Mladenovac je danas opština u kojoj se ozbiljno i mnogo radi - kaže za Srpski Telegraf Bojan Stanojević, član Veća Gradske opštine Mladenovac resorno zadužen za infrastrukturu i javna preduzeća.
 
- Ugovorili smo sanaciju 270 gradskih saobraćajnica i lokalnih puteva u dužini od preko 100 kilometara. Asfaltiraćemo 47 ulica i 8 trotoara u gradu i selima. Više od 150 ulica u ukupnoj dužini od 40 kilometara biće sanirano recikliranim asfaltom i posuto emulzijom u završnoj fazi kako bi se dodatno dobilo na kvalitetu izvedenih radova. U okvur sanacije atarskih i nekategorisanih puteva kamenim agregatom biće uređen 31 lokalni put u dužini od 20 kilometara. I na kraju, kako bi našim poljoprivrednicima omogućili da lakše dođu do parcela koje obrađuju, a Mladenovac je opština u kojoj se veliki broj stanovnika bavi poljoprivredom, iskrčićemo vrzine i izgraditi 50 atarskih puteva u dužini od preko 50 kilometara u mladenovačkim selima, tamo gde do sada nije bilo puteva - navodi on.

Republika

Foto: Parking servis

Bojan Stanojević na jednom od gradilišta

 

Mladenovac je prethodnih godina povremeno imao problema sa vodosnabdevanjem, što je bila situacija i ovog leta. Imate li rešenje za ovaj problem?

- Gradski vodovod u Mladenovcu je star, sa dotrajalim cement azbestnim cevima i veliki su gubici vode. Problem sa vodosnabdevanjem u Mladenovcu biće trajno rešen priključenjem na regionalni vodovod Makiš - Mladenovac. Do tada,  preduzeli smo sve da se više nikada ne desi da stanovnici Mladenovca ostanu bez vode. Počeli smo sa projektovanjem i izgradnjom devet novih bunara koji će pokriti 60 odsto teritoriji opštine Mladenovac. Prva tri bunara biće povezana u sistem vodosnabdevanja već u februaru, a preostalih šest najkasnije do kraja aprila. Plan nam je da sledeće godine završimo projektovanje sekundarne vodovodne mreže za teritoriju cele opštine u dužini od 150 kilometara, da u 2023. godini izgradimo mrežu i spremno sačekamo priključenje na regionalni vodovod Makiš-Mladenovac 2024. godine.

Republika

Foto: Parking servis

Pre i posle završenih radova

 

Kakva je situacija kada je u pitanju javna rasveta u opštini Mladenovac?

- Do kraja godine sve neispravne sijalice zamenićemo led štedljivim sijalicama, što će biti praksa i u buduće, u sklopu redovnog održavanja mreže, a u cilju poboljšanja energetske efikasnosti.  U saradnji sa JKP „Javno osvetljenje“ radimo i na proširenju mreže javne rasvete. Na 13,5 kilometaranove mreže biće postavljeno 450 novih stubova i 690 novih lampi sa sijalicama. Zahvaljujući tome, više od 5000 Mladenovčana će dobiti mnogo bolje uslove za svakodnevni život i funkcionisanje.

Republika

Foto: Parking servis

Bojan Stanojević u razgovoru sa meštanima Mladenovca

 

Veliku pažnju posvećujete uređenju putne i druge infrastrukture u selima. Šta je u planu kada su u pitanju gradske mesne zajednice?

- Ravnomerno radimo na uređenju saobraćajnica u selima i samom gradu. Za sugrađane koji žive u stambenim zgradama u pet centralnih mesnih zajednica izdvojili smo sredstva za tekuće održavanje i sanaciju fasada i krovova. U okviru ovog projekta moći će da se izvrši i zamena oluka, da se okreče hodnici, ugrade interfoni, nabave protivpožarni aparati, izgrade trotoari i pešačke staze, u zavisnosti od potreba stanara. Javni poziv će biti raspisan sledeće nedelje i ja ovom prilikom pozivam upravnike zgrada i predsednike skupštna stanara da se jave i konkurišu. Ukoliko su potrebne bilo kakve dodatne informacije i pomoć prilikom apliciranja, sugrađani u svakom trenutku mogu da se obrate za pomoć meni lično ili Odeljenju za investicije opštine Mladenovac.

Kakva je situacija u Mladenovcu kada je reč o sportsim terenima i objketima za sport i rekreaciju? 

- U prethodnom periodu smo izgradili i obnovili devet terena za male sportove i dečijih igrališta. Srećni smo što iz godine u godinu imamo sve više dece i sve veću potrebu za ovakvim objektima. Deca u mladenovačim selima moraju da imaju iste uslove kao i deca u centru grada i zato smo krenuli sa projektom izgradnje i opremanja dečijih igrališta u Međulužju i Senaji sa podlogom i kompletnim mobilijarom. Međulužje će dobiti i sportsko igralište, a jedno igralište dobiće i mališani u centru grada. Ove godine smo potpuno rekonstruisali mali bazen u Sportsko - rekreacionom centru „Ljubomir Ivanović - Gedža“ koji će, zahvaljujući tome, biti otvoren za posetioce tokom čitave godine. Kako bismo velikom broju rekreativaca, vrhunskih sportista i sportskih klubova iz Mladenovca omogućili još bolje uslove za bavljenje sportom, planiramo da mladenovači hram sporta kompletno rekonstruišemo i izgrdimo prateće sadržaje u neposrednoj blizini objekta.

Republika

Foto: Parking servis

 

 

Šta Mladenovčani mogu da očekuju kada je reč o većim infrastrukturnim projektima?

- Imamo završen projekat i građevinsku dozvolu za kompletno renoviranje mladenovaček Gimnazije. Radimo na uređenju parking prostora kod železničke stanice čime ćemo znatno proširiti kapacitete i unaprediti zonsko parkiranje u Mladenovcu. Očekujemo početak realizacije projekta „Čista Srbija“ koji obuhvata izgradnju 60 km kanalizacione mreže na teritoriji 11 mesnih zajednica u kojima ne postoji kanalizaciona mreža kao i izgradnju jednog velikog i tri mala postrojenja za preradu otpadnih voda u mesnim zajednicama Bataševo, Jagnjilo, Velika Krsna i Velika Ivanča. Urađeno je idejno rešenje i sada očekujemo potpisivanje ugovora sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Ovo je velika stvar za Mladenovac jer bismo u potpunosti rešili višedecenijski komunalni problem. Samo timskim i predanim radom možemo da ostvarimo zacrtane ciljeve i ja nemam ni najmanju sumnju da ćemo, uz podršku Grada Beograda i Republike, sve planove u potpunosti ispuniti. Iz dana u dan poboljšavamo uslove života naših sugrađana. Bolji, uređeniji i moderniji Mladenovac vizija je koju ćemo ostvariti sledeći politiku predsednika Aleksandra Vučića. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Solo

12.11.2021 14:33

kako vidim na slici sv rade puteve za Automobile ali gde su trotoari za pesake ili bicikliste..Jer smo toliko maloumni da nemozemo da napravimo malo prostora i za seljane koji hoce da skoce do komsija po mraku izlazuci se opasnim i pijanim srpskim vozacima a specijalno biciklistima..

Sugrađanka

15.11.2021 13:16

Konkretne investicije koje trebaju građanima Mladenovca, do sada se svakako vidi da je dosta toga završeno, a kao u svakoj kući dobar domaćin uvek planira šta sledeće treba da uradi, gospodin Stanojević ima stav dobrog domaćina.

Mladenovcanin

17.11.2021 16:07

Samo me zanima kad ce da se uradi put u Velikoj Ivanci duzini od 300m ka Ranilovicu, na tom punu vise ne moze ni peske da se prodje obecava se 10 godina da se uradi ali nikako.