PREDSTAVILI MEGAN MARKL KAO MANČMELOU JER JE CRNA: Nemačka kompanija slatkiša izazvala skandal

Autor:

Svet

24.05.2018

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka konditorska kompanija "Dikmans šokokise", čiji su slatkiši popularni u Nemačkoj, pogotovo među decom, izazvala je žestok skandal kada je novopečenu britansku princezu i suprugu princa Harija Megan Markl u jednom tvitu na fotografiji predstavila kao slatkiš mančmelou.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Megan Markl i princ Hari

S obzirom na to da je on crne boje, a Mega je po majci Afroamerikanka, odmah je reagovala britanska javnost i to nazvala strašnim rasističkim ispadom, zbog čega su se Nemci veoma brzo izvinili.

"Dikmans šokokise" se izvinio britanskoj javnosti zbog ispada koju su Britanci shvatili kao rasizam

- Izvinjavamo se jer nam nije bila namera da bilo koga uvredimo - rekli su iz pres-službe kompanije koja je odmah uklonila sporni tvit.

Foto: Public
Rasizam na društvenim mrežama

Međutim, to nije pomoglo da se fotografija Megan mančmelou proširila medijima, a posebno je ulje na vatru dolio nemački Bild, koji ju je objavio u gro-planu. Na njoj se vidi Megan kao nevesta britanskog princa sa krunom, u beloj venčanici i bidermajerom, ali prelivena čokoladom.

Inače, mančmelou je u prošlosti već povezivan sa rasizmom, a bio je poznat i kao "negerkis" ili "crni poljubac" u Nemačkoj do pre 20 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading