TRAMP NAZVAO PUTINA ŽIVOTINJOM: Okrivio ga za napad hemijskim oružjem u Siriji

Autor: Republika

Svet

08.04.2018

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom navodnog napada hemijskim oružjem na Dumi, grad koji je pod kontrolom pobunjenika u Siriji, u kojem je najmanje 70 osoba ubijeno, oglasio se američki predsednik Donald Tramp. Za ovaj "pokolj", američki predsednik krivi Vladimira Putina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Mnogo mrtvih, uključujući žene i decu, u besmislenom hemijskom napadu na Siriju. Područuje zločina je u blokadi i okruženo sirijskom vojskom, potpuno je nedostupno spoljnjem svetu. Predsednik Putin, Rusija i Iran su odgovorni za podršku ovim životinjama Asadu koje su to uradile. Velika cena... - napisao je Tramp. 

 

 

BBC naglašava da za sada niko nezavisno nije potvrdio navode o napadu hemijskim oružjem.

Nekoliko grupa za posmatranje, aktivisti i doktori izneli su u javnost navode o napadu hemijskim oružjem, međutim, brojke se ne poklapaju i još uvek nije jasno šta se tačno dogodilo, navodi BBC. 


- 70 osoba se ugušilo, a stotine se guše - rekao je Raed al Saleh, šef "Belih šlemova". 

Medijski centar istočne Gute, gde se Duma i nalazi, tvrdi da je više od 75 ljudi ubijeno, a da je više od 1.000 pogođeno posledicama navodnog napada. 

Prema njihovim tvrdnjama, helikopter je bacio bure-bombu u kojoj se nalazio nervni gas sarin.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading