VOĐA TERORISTA NAPADA U KROKUSU PRIZNAO KRIVICU!

Autor:

Svet

24.03.2024

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To je sudiji izjavio preko prevodioca sa tadžikistanskog.

VOĐA TERORISTA NAPADA U KROKUSU PRIZNAO KRIVICU!

Foto: AP Photo/Dmitry Serebryakov,Sergei Vedyashkin/Moscow News Agency via AP

Prvooptuženi za teroristički napad na koncertnu salu Krokus u Moskvi Dalerjon Mirzoev (32) priznao je krivicu na saslušanju u sudu.

- Mirzoev je kao deo naoružane organizovane grupe učestvovao u napadu na građane Ruske Federacije koji su bili prisutni u prostorijama Кrokus siti hola nakon čega su zapalili zgradu. Mirzoev je priznao krivicu u celosti - navodi sagovornik agencije RIA.

Mirzoev, koji je rodom je iz Tadžikistana, ima četvoro maloletne dece.

To je sudiji izjavio preko prevodioca sa tadžikistanskog. Neka od sudijskih pitanja je razumeo bez ičije pomoći, ali je odgovarao samo na svom maternjem jeziku.

Tokom sastanka je takođe postalo jasno da je Mirzoeev imao privremenu tromesečnu registraciju u Novosibirsku, ali je u međuvremenu istekla.

Podsetimo, Istražni komitet Rusije saopštio je danas da je broj žrtava terorističkog napada na tržni centar "Krokus siti" u Moskvi porastao na 143, što uključuje i troje dece. Takođe, broj povređenih je porastao na 180, od kojih je 142 osobe hospitalizovano.

U saopštenju se navodi da je do danas identifikovano 62 tela, dok se uviđaj i dalje nastavlja, prenosi Tanjug.

Optužnica podignuta: Preti im doživotni zatvor

U vezi sa ovim slučajem, pres-služba Basmanskog suda u Moskvi potvrdila je da je podignuta zvanična optužnica protiv dvojice osumnjičenih, Račabalizoda Saidakrami Murodali i Mirzoev Dalerjon Barotovič. Oni su optuženi za izvršenje terorističkog napada koji je rezultirao smrću osoba koje su počinile organizovane grupe. Maksimalna kazna za ovo delo je doživotni zatvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading