KREMLJ UBEĐEN: Izostanak Trampove čestitke Putinu nije neprijateljski korak!

Autor: Tanjug

Svet

20.03.2018

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Izostanak čestitke američkog predsednika Donalda Trampa ruskom predsedniku Vladimiru Putinu povodom njegove pobede na izborima, nije neprijateljski korak", rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Na to ne treba gledati kao na neprijateljski korak. Putin ostaje otvoren za normalizaciju odnosa sa američkim partnerima tamo gde ima interesa i gde je važno. Predsednik je dobio mnogo čestitki stranih lidera. Neki možda nisu mogli da pozovu telefonom zbog zgusnutog rasporeda, a ostali iz drugih razloga - rekao je Peskov, prenela je agencija Tas s.

-Neka to prespava - kaže stara izreka, dodao je Peskov

Bela kuća u ponedeljak je saopštila da rezultati izbora u Rusiji nisu iznenađenje i da nikakav poziv sa čestitanjem nije planiran.

Putin je ubedljivo odneo pobedu na predsedničkim izborima održanim u nedelju.

On će biti na čelu Rusije još šest godina, pošto mu je poverenje za novi mandat poverilo više od 50 miliona birača - skoro 77 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading