FATALNA NESREĆA U ISTANBULU IZAZVALA DIPLOMATSKI SKANDAL: Sin predsednika Somalije pregazio kurira na motociklu I POBEGAO

Autor: BBC

Svet

09.12.2023

23:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turska raspisala međunarodnu poternicu za sinom somalijskog predsednika

FATALNA NESREĆA U ISTANBULU IZAZVALA DIPLOMATSKI SKANDAL: Sin predsednika Somalije pregazio kurira na motociklu I POBEGAO

Foto: printskrin


Turska je nedavno raspisala međunarodnu poternicu za Mohamedom Hasanom Čeikom Mohamudom, sinom sadašnjeg predsednika Somalije, Hasana Šeika Mohamuda.

Razlog za ovu poternicu je navodni incident u kojem je Mohamed Hasan Čeik Mohamud učestvovao, a koji je rezultirao smrću motocikliste Junusa Emre Gečera.

Prema policijskom izveštaju, do nesreće je došlo kada je automobil, navodno pripadajući konzulatu Somalije, naleteo na motocikl kojim je upravljao Gečer. Nakon ovog incidenta, turske vlasti su uvele zabranu putovanja Mohamedu Hasanu Čeiku Mohamudu, ali se veruje da je već napustio zemlju.

 

 


Gradonačelnik Istanbula podelio snimak incidenta

 



Gradonačelnik Istanbula, Ekrem Imamoglu, podelio je zrnasti snimak sa nadzorne kamere koji prikazuje trenutak sudara automobila i motocikla na prometnoj raskrsnici.

Na snimku se vidi kako automobil udara u zadnji deo motocikla, a kao posledica ovog sudara, Gečer je prebačen u bolnicu gde je šest dana kasnije preminuo od zadobijenih povreda.



Krivica prvobitno pripisana kuriru, ali istina otkrivena kasnije



U početnom policijskom izveštaju se navodilo da je motociklista, Junus Emre Gečer, bio kriv za nesreću, dok je Mohamed Hasan Čeik Mohamud pušten na slobodu.

Međutim, naknadni pregled bezbednosnih snimaka je sugerisao da postoji mogućnost da se događaji odvijaju drugačije. Mohamed Hasan Čeik Mohamud nije dao komentar na ovu saobraćajnu nesreću.


Međunarodni nalog za hapšenje



U petak je turski tužilac izdao međunarodni nalog za hapšenje Mohameda Hasana Čeika Mohamuda, nakon što je policija utvrdila da ga nije bilo u njegovoj kući skoro nedelju dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading