KONAČNO UHAPŠEN OZLOGLAŠENI VOĐA SA BALKANA! Ko je lažni guru, koji je jogu koristio kao paravan za JEZIVE UŽASE! ŠVEĐANE UBEDIO DA JE ON ŽRTVA PA MU DALI AZIL!

Autor:

Svet

28.11.2023

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivolaru se sada nalazi među 41 osobom uhapšenom pod sumnjom da su povezani sa međunarodnom sektom optuženom za brojna krivična dela. Sekta je, prema navodima, koristila časove joge kao paravan za okupljanje.

KONAČNO UHAPŠEN OZLOGLAŠENI VOĐA SA BALKANA! Ko je lažni guru, koji je jogu koristio kao paravan za JEZIVE UŽASE!  ŠVEĐANE UBEDIO DA JE ON ŽRTVA PA MU DALI AZIL!

Foto: Copyright Europol

Osnivač kontroverzne sekte Gregorijan Bivolaru, ponovo je u centru pažnje zbog hapšenja u Francuskoj. On je pre šest godina izašao na uslovnu slobodu iz zatvora u Rumuniji, gde je služio kaznu od godinu i dva meseca zatvora zbog obljube maloletnice.

Bivolaru se sada nalazi među 41 osobom uhapšenom pod sumnjom da su povezani sa međunarodnom sektom optuženom za brojna krivična dela. Sekta je, prema navodima, koristila časove joge kao paravan za okupljanje.


Gregorijan Bivolaru, poznat kao "guru iz Rumunije", već je bio u zatvoru zbog obljube maloletnice. Osim toga, tereti se za devet krivičkih dela, uključujući trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje, počinjena u Francuskoj i Finskoj od 2006. do 2013. godine.

Iako je bio na poternici Evropola kao jedan od najtraženijih begunaca, uspeo je da izbegne hapšenje, a njegova lokacija nije bila poznata od 2017. godine.


Bivolaru je, kao duhovni vođa Pokreta za duhovnu integraciju u apsolutu (MISA), privukao oko 40.000 sledbenika u zemlji i inostranstvu. Optužen je za trgovinu ljudima 2004. godine, nakon čega je pobegao iz zemlje i zatražio politički azil u Švedskoj. Godine 2005. Vrhovni sud Švedske pristao je Bivolaruu dodeliti status političkog izbeglice kao odgovor na njegove tvrdnje o progonu od strane rumunskih vlasti.

Uprkos tome, Visoki kasacijski sud Rumunije pravomoćno je osudio Gregoriana Bivolarua na šest godina zatvora zbog obljube maloletnice. Nadalje, oslobođen je svih ostalih optužbi protiv njega. Gregorian Bivolaru nalazi se i na poternici Interpola, zbog  trgovine ljudima.

U presudi Evropskog suda za ljudska prava iz 2021. godine proglašen je kriminalcem u bekstvu jer je prisilio svoje sledbenike da mu predaju svoju životnu ušteđevinu i imaju intimne odnose međusobno i s njim na njegovu zapoved. Mlade članice rekle su da su bile prisiljene da rade i kao striptizete i pojavljivati ​​se u  porno filmovima. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading