HAMAS ŽENE I DECU DRŽAO U KAVEZIMA? Teške optužbe an obe strane - jedno pismo otkriva istinu o taocima?

Autor:

Svet

28.11.2023

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski mediji, pozivajući se na izjavu člana Foruma talaca i nestalih porodica, tvrde da su žene koje su otete s izraelske teritorije i koje je Hamas odveo kao taoce u Gazu, držane u kavezima, prenosi "Jerusalem Post".

HAMAS ŽENE I DECU DRŽAO U KAVEZIMA? Teške optužbe an obe strane - jedno pismo otkriva istinu o taocima?

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock, www.profimedia.rs

Važno je napomenuti da ove tvrdnje nije bilo moguće nezavisno potvrditi. Takođe, podsećamo da su ranije objavljeni snimci na kojima su prikazana deca u kavezima, a koji su se kasnije ispostavili kao lažni.

Iako se vest o nehumanim uslovima u kojima se drže taoci proširila, gotovo u isto vreme se pojavilo i pismo koje bi moglo da opovrgne ovu tvrdnju.

Pisma zahvalnosti Hamasu

U ponedeljak je Hamas objavio pismo koje je navodno napisala Danijel Aloni, koja je kidnapovana zajedno sa svojom petogodišnjom ćerkom Emilijom. 

U njemu se navodi, na hebrejskom i prevedeno na arapski, da je ona zahvalna Hamasu na "izuzetnoj humanosti" koju je pružila njenoj ćerki, koja se "osećala kao kraljica".

 

 

- Zauvek ću biti zatvorenik ljubavi jer Emilija nije zauvek otišla odavde sa psihičkom traumom - pisalo je, između ostalog, u pismu.

Porodica Aloni nije potvrdila ovo pismo niti izjave navedene u njemu, iako ih Hamas široko deli na društvenim mrežama.
 
S druge strane, izraelski mediji pišu da je ovo pismo jedno od mnogih koje su taoci bili prisiljeni da napišu.
 
Preživeli su izjavili da im je davana ograničena količina hrane dok su bili taoci, bez jasnih izveštaja o fizičkom zlostavljanju ili mučenju. Od malih obroka koje su dobijali - u najboljem slučaju pirinča i pita - taoci su često ostavljani da sami kuvaju hranu, a deca su ostajala sa njima. Takođe su rekli da su u poslednje dve nedelje zalihe bile pri kraju.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading