ČOVEK BEZ DUŠE! STRAVIČNE REČI BIVŠEG OBAMINOG SAVETNIKA ZA BEZBEDNOST: "Ako smo ubili 4.000 palestinske dece, to nije dovoljno"

Autor:

Svet

22.11.2023

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stjuart Seldovic, bivši savetnik za bezbednost Bele kuće, izazvao je brojne reakcije nakon što su objavljeni video snimci na kojima se vidi kako on islamofobično vređa prodavca halal proizvoda u Njujorku. Bivši zvaničnik Bele kuće, koji je služio u administraciji predsednika SAD Baraka Obame, nazvao je prodavca "teroristom" i izneo niz uvreda na njegov račun.

ČOVEK BEZ DUŠE! STRAVIČNE REČI BIVŠEG OBAMINOG SAVETNIKA ZA BEZBEDNOST: "Ako smo ubili 4.000 palestinske dece, to nije dovoljno"

Foto: Printscreen X @itslaylas

Video snimci su postali viralni nakon što ih je jedan student sa Kolumbije objavio na platformi X (Tviter).

 

Na snimcima se vidi kako Seldovic grdi prodavca na Aper Ist Sajdu, nazivajući ga "neznalicom" i govoreći mu da je "neznalica" jer radi na kiosku za hranu. Takođe, bivši savetnik Bele kuće je izneo i islamofobične komentare o muslimanskom proroku Muhamedu, nazivajući ga silovateljem i izjavivši da bi trebalo ubiti još palestinske dece u sukobima između Izraela i Hamasa.


U video snimcima se vidi i kako Seldovic preti prodavcu da će poslati njegovu fotografiju svojim "prijateljima u službi za imigraciju" i egipatskim bezbednosnim službama, kako bi ga tamo mučili. Ovaj incident se, kako se navodi u tekstu, dešavao u toku otprilike dve nedelje, a Seldovic je navodno maltretirao prodavca na uglu istočne 83. ulice i Druge avenije.

 

 

- Ako smo ubili 4.000 palestinske dece, to nije dovoljno - rekao je Seldovic u jednom od snimaka objavljenih u utorka na platformi X (Tviter), koji je postao viralan.

Kada je prodavac pokušao da se brani, rekavši da ne govori engleski, Seldovic ga je još više vređao i optuživao da podržava Hamas i ubijanje dece. Prema podacima izvršne direktorke UNICEF-a Ketrin Rasel, u izraelskim vazdušnim napadima ubijeno je preko 5.000 palestinske dece u Gazi od početka rata između Hamasa i Izraela 7. oktobra.

Nakon što su objavljeni sporni video snimci, mnoge organizacije i pojedinci osudili su ponašanje Seldovica i izrazili zabrinutost zbog rastućeg islamofobije u svetu. Seldovic se za sada nije oglasio povodom ovog incidenta.

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading