ZAROBLJENO NAJMANJE 40 RADNIKA: Urušio se tunel u Indiji, spasioci U TRCI SA VREMENOM (VIDEO)

Autor:

Svet

12.11.2023

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deo tunela u izgradnji u okrugu Utarkaši srušio se u ranim jutarnjim satima u nedelju. Policija je saopštila da se incident dogodio oko 4 sata ujutro kada se urušio 150 metara tunela dugog četiri i po kilometra.

ZAROBLJENO NAJMANJE 40 RADNIKA: Urušio se tunel u Indiji, spasioci U TRCI SA VREMENOM (VIDEO)

Foto: Printscreen X @KumaonJagran

 

Čim je dobijena informacija o incidentu, upravnik policije Utarkaši Arpan Jaduvanši odmah je stigao na lice mesta i pokrenuo akciju pomoći i spasavanja, prenela je novinska agencija PTI.

 

Na licu mesta su i Nacionalne snage za reagovanje na katastrofe, Državne snage za reagovanje na katastrofe, vatrogasna brigada i zaposleni u Nacionalnoj korporaciji za razvoj autoputeva i infrastrukture Limited (NHIDCL), organizacije koja gradi tunel, dodaje se u izveštaju.

 

"U tunelu Silkjara, deo tunela se urušio oko 200 metara ispred početne tačke. Na licu mesta su prisutne policijske snage, NDRF i SDRF tim. Za sada nema prijavljenih žrtava. Uskoro ćemo bezbedno spasiti sve ljude", rekao je Arpan Jaduvanši novinarima na licu mesta.

„Oko 200 metara (218 jardi) tunela se urušilo“, rekao je Durgeš Rathodi, državni zvaničnik za reagovanje na katastrofe, novinskoj agenciji AFP sa tog mesta.

„Oko 40 do 41 radnik je zarobljen unutra. Kiseonikom ih snabdevamo kroz ruševine, ali tunel se još urušava dok spasioci pokušavaju da uklone prepreku“, dodao je on.

Na fotografijama koje su objavili vladini spasilački timovi vide se ogromne gomile betona koje blokiraju široki tunel, a uvrnute metalne šipke na njegovom slomljenom krovu vire ispred ruševina.

„Molite se Bogu da ti radnici zarobljeni unutar tunela budu bezbedno izbavljeni“, napisao je glavni ministar Utarakhanda Puškar Sing Dami na platformi društvenih medija X.

Nesreće na velikim infrastrukturnim gradilištima su uobičajene u Indiji.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading