REPUBLIKA U KIBUCU SMRTI! Razorene kuće, nigde žive duše, sve je JEZIVO TIHO, a prizor u daljini ULIVA STRAH U KOSTI

Autor:

Svet

01.11.2023

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reporter portala Republika nalazi se ove nedelje u Izraelu kao i nadomak ratne zone kod Pojasa Gaze

REPUBLIKA U KIBUCU SMRTI! Razorene kuće, nigde žive duše, sve je JEZIVO TIHO, a prizor u daljini ULIVA STRAH U KOSTI

Foto: Republika.rs

Reporter Republike koji se ove nedelje nalazi u Izraelu i u ratnoj zoni, imao je priliku da poseti kibuc Kisufim, jedan od onih koji su se našli na smrtonosnoj ruti boraca Hamasa koji su 7. oktobra otpočeli krvoproliće u Izraelu.

Kao rezultat napada Hamasa, poginulo je najmanje osam civila kibuca i šest tajlandskih radnika, a najmanje četiri osobe su otete i odvedene u Gazu.

Republika

Foto: Republika.rs

 

Militanti su se sukobili sa retkim bezbednosnim snagama i napredovali do zajednica, gde su ubijali civile i kidnapovali 162 osobe, uključujući žene, starije i bebe. Oni koji su preživeli masakr evakuisani su u hotel na Mrtvom moru.

Kako danas izgleda Kisufim? Nikako. Prazno. Gde god da se čovek okrene ruševine i razoreni domovi. 

Republika

Foto: Republika.rs

 

Osećaj je jeziv dok se korača kibucom u kojem je pre napada živelo oko 300 ljudi, a danas niko. Ni napuštenih pasa nema. Nigde žive duše.

Konstantno se čuju dejstvo tenkova i protivvazdušna odbrana. Tragova borbe ima na sve strane. U jednoj kući su dva bračna para starijih ljudi živi spaljeni! Svuda je miris smrti.Ceo kraj je pod kontrolom izraelske vojske.

Republika

Foto: Republika.rs

 

Na licu mesta prisutni su samo vojnici. Ne daju izjave, s njima komunikacija ne postoji. U daljini se vidi ograda koja dovoljno govori za sebe koliko je Gaza blizu.

Ta ograda, bodljikava žica koja treperi pod naletima vetra opomena je da su prekoputa borci Hamasa, uvek spremni za novi napad. Koji Izrael više neće dozvoliti. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading