EKSPLOZIJE ODJEKIVALE U KRIVOM ROGU Ukrajinski Generalštab potvrdio da Rusi jurišaju na Avdejevku: "Čvrsto držimo odbranu"

Autor:

Svet

21.10.2023

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske trupe gađale su noćas ukrajinski grad Krivi Rog, pogođena je industrijska infrastruktura i nema žrtava među civilnim stanovništvom, saopštio je načelnik Dnjepropetrovske oblasne uprave Serhij Lisak.

EKSPLOZIJE ODJEKIVALE U KRIVOM ROGU Ukrajinski Generalštab potvrdio da Rusi jurišaju na Avdejevku: "Čvrsto držimo odbranu"

Foto: Tanjug/AP

"Noćas su se ponovo čule eksplozije u Krivom Rogu... Ispaljene su rakete i bespilotne letelice. Pođođen je industrijski infrastrukturni objekat", napisao je Lisak na Telegramu.

Dodao je da je izbio požar koji je brzo ugašen, prenosi Interfaks Ukrajina.

Generalštab UKR: Rusi pokušavaju da opkole Avdejevku, ali čvrsto držimo odbranu

Ruske snage ne odustaju od pokušaja da opkole Avdejevku, ali ukrajinski vojnici čvrsto drže odbranu, nanoseći neprijatelju brojne gubitke, saopštio je jutros Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Kako je navedeno u objavi na Fejsbuk stranici Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, u protekla 24 sata bilo je više od 100 sukoba sa ruskim trupama.

Ruske snage su izvele devet raketnih i 39 vazdušnih udara, kao i 50 napada višecevnim raketnim sistemima na položaje ukrajinskih trupa i naseljena mesta, prenosi agencija Unian.

Dodaje se da su ukrajinske snage odbile ruske napada u pravcu Kupjanska, Marinke i Zaporožja i da nastavljaju ofanzivne operacije južno od Bahmuta.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading