EU ŽELI DA CENZURIŠE ILONA MASKA: Zatražili mu da skine "nezakonti sadržaj i dezinformacije" o sukobu u Izraelu, MILIJARDERI H ODUVAO ODGOVOROM

Autor:

Svet

11.10.2023

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropski komesar za unutrašnje tržište Tjeri Breton uputio je apel Ilonu Masku, vlasniku društvene mreže X, da preduzme mere protiv širenja dezinformacija o sukobu Izraela i palestinske militantne grupe Hamas na njegovoj platformi.

EU ŽELI DA CENZURIŠE ILONA MASKA: Zatražili mu da skine "nezakonti sadržaj i dezinformacije" o sukobu u Izraelu, MILIJARDERI H ODUVAO ODGOVOROM

Foto: www.profimedia.rs

Novi vlasnik nekadašnjeg Tvitera iznerviraće ovim potezom ceo svet

Breton je pozvao Maska da deluje u skladu sa novim pravilima EU o onlajn sadržajima.

 

Breton je izjavio da postoje indikacije da se X koristi za širenje nelegalnog sadržaja i dezinformacija u EU. “Pozivam vas da hitno osigurate da vaši sistemi budu efikasni i obavestite moj tim o preduzetim kriznim merama”, napisao je Breton u pismu Masku. Međutim, nije precizirao o kakvim dezinformacijama je reč.

 

Pravila o onlajn sadržaju, poznata kao Zakon o digitalnim uslugama (DSA), zahtevaju od X i drugih velikih onlajn platformi da uklone nelegalni sadržaj i preduzmu mere za suočavanje sa rizicima po javnu bezbednost i javni govor. Breton je dodao da će njegov tim takođe razgovarati sa Maskom o brojnim drugim neposrednim pitanjima vezanim za usklađenost sa DSA.

Američki milijarder Ilon Mask odgovorio je evropskom komesaru za unutrašnje tržište Tijeriju Bretonu na njegovo pismo o „nezakonitim sadržajima i dezinformacijama“ o izraelsko-palestinskom sukobu, koje navodno distribuira društvena mreža X.

 

„Naša politika je da je sve otvorenog koda i transparentno, pristup za koji razumem da ga EU podržava. Molimo Vas da navedete kršenja na koja se pozivate na platformi X kako bi javnost mogla da ih vidi“, napisao je Mask sa svog zvaničnog naloga na X, komentarišući pismo evropskog komesara.

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading