ERDOGAN TVRDI DA JE OVO JEDINO REŠENJE ZA SMIRIVANJE SUKOBA IZMEĐU IZRAELA I PALESTINE: Samo na taj način bi se postigao regionalni mir

Autor: Tanjug

Svet

08.10.2023

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Militantna grupa Hamas u subotu je pokrenula napade na Izrael u kojima je stradalo najmanje 600 osoba.

ERDOGAN TVRDI DA JE OVO JEDINO REŠENJE ZA SMIRIVANJE SUKOBA IZMEĐU IZRAELA I PALESTINE: Samo na taj način bi se postigao regionalni mir

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je Turska odlučna da pojača diplomatske napore kako bi se postiglo smirivanje sukoba između izraelskih i palestinskih snaga, ali je dodao da je rešenje zasnovano na uspostavljanju dve države jedini način da se postigne regionalni mir.

Govoreći u Istanbulu, Erdogan je rekao da je izraelsko-palestinski sukob bio u središtu većine sukoba i pitanja na Bliskom istoku i dodao da je sada neophodno uspostaviti nezavisnu palestinsku državu sa Jerusalimom kao prestonicom, preneo je Rojters.

Militantna grupa Hamas u subotu je pokrenula napade na Izrael u kojima je stradalo najmanje 600 osoba, a više od 2.000 je povređeno, nakon čega su izraelske odbrambene snage započele udare na Pojas Gaze.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja u Gazi, navelo je na Fejsbuku da je broj nastradalih Palestinaca porastao na 370, a da ih je oko 2.200 povređeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading