MIR U UKRAJINI NEMOGUĆ ZBOG AMERIKE: Otkriveno ko NAJVIŠE ŽELI RAT, SAD stavljaju VETO na svaku mogućnost prekida vatre i mirovnog sporazuma

Autor:

Svet

28.09.2023

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik iranskog parlamenta Mohamad Baker Kalibaf izjavio je danas da je širenje NATO-a i Sjedinjenih Američkih Država uzrok sukoba u Ukrajini, kao i da se SAD zapravo protive prekidu vatre.

MIR U UKRAJINI NEMOGUĆ ZBOG AMERIKE: Otkriveno ko NAJVIŠE ŽELI RAT, SAD stavljaju VETO na svaku mogućnost prekida vatre i mirovnog sporazuma

Foto: Tanjug/AP

"Iran se od samog početka zalagao za hitan završetak sukoba u Ukrajini... Ali u isto vreme, jasno smo rekli da je širenje NATO-a i Sjedinjenih Američkih Država najvažniji faktor u nastanku rata. Trenutno su SAD glavna država koja se praktično protivi prekidu rata u Ukrajini i stavlja veto na sve mehanizme koji se tiču prekida vatre i uspostavljanja mira", rekao je Kalibaf na Devetom parlamentarnom forumu BRIKS-a u Johanesburgu, u Južnoj Africi, prenosi agencija Irna.

Kalibaf je naglasio da je današnjem svetu potrebna atmosfera traženja pravde i da grupa velikih ekonomija u usponu u okviru BRIKS-a - Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika, mogu igrati važnu ulogu u tom pogledu.

On je ukazao na činjenicu da napredak, ekonomski rast i rešavanje međunarodnih izazova neće biti održivi bez obraćanja pažnje na moralna, kulturna, duhovna i verska, iranski zvaničnik je ocenio da incidenti kao što je skrnavljenje Kurana dokazuju "treba da privučemo međunarodnu pažnju na uzvišena verska i ljudska učenja".

Kalibaf je istakao važnu ulogu grupe BRIKS u stvaranju nezavisne finansijske infrastrukture koja bi se usredsredila na eliminisanje monopola u bankarskim i međunarodnim finansijskim glasnicima. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading