EVROPA UBRZAVA TRKU ZA "BELIM ZLATOM": Nova licenca za istraživanje LITIJUMA nedaleko od Frankfurta

Autor:

Svet

24.09.2023

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedaleko od Frankfurta, nove licence za istraživanje litijuma postaju sveprisutne, a Evropa ne gubi vreme u potrazi za ovim dragocenim metalom, poznatim kao "belo zlato".

EVROPA UBRZAVA TRKU ZA "BELIM ZLATOM": Nova licenca za istraživanje LITIJUMA nedaleko od Frankfurta

Foto: Shutterstock

 Kompanija za razvoj kritičnih minerala "Vulkan enerdži" nedavno je dobila novu licencu za istraživanje geotermalne i litijumske slane vode, obuhvatajući region Frankfurta na Majni.

Ova licenca, poznata kao Luftbrucke, obuhvata mnoge velike industrijske oblasti, uključujući Hemijski park Hochst i aerodrom u Frankfurtu. Ove oblasti su veliki potrošači teške energije i zahtevaju obnovljivu energiju i održiva rešenja za grejanje.

Licenca Luftbrucke je blizu razvoja Vulkanove centralne fabrike za litijumsku proizvodnju (CLP) u Hemijskom parku Hochst. Ovo omogućava dalje mogućnosti za jeftiniju energiju i dekarbonizaciju, jer Vulkan ima ambiciju da postane dvostruki proizvođač litijuma i geotermalne energije.

Cris Moreno, izvršni direktor kompanije, izjavio je:

"Ova nova licenca označava veliku mogućnost buduće faze za Vulkan kao dvostrukog proizvođača litijuma i geotermalne energije. Već imamo snažno prisustvo u regionu dok napredujemo ka puštanju u rad naše centralne fabrike za optimizaciju litijumske elektrolize koja se nalazi u Hemijskom parku Hochst, koja će takođe biti lokacija našeg CLP-a za naše komercijalne operacije Faze 1. Radujemo se rastu našeg odnosa sa regionom Frankfurta i njegovim zainteresovanim stranama kako bismo podržali njihovu energetsku tranziciju kako bi ispunili svoje ugljenično neutralne ciljeve do 2035."

"Vulkan" je zajedno sa Gradom Frankfurtom, Hesenskim ministarstvom ekonomije, Landes Energie Agentur Hessen GmbH, državnim geološkim istraživanjem, Bader Betriebe Frankfurt GmbH, Mainova AG, Leibniz institutom za primenu Geofizika i GLU Freiberg GmbH uložio u zajednički istraživački "bunar" u regionu. Bušotina je već izbušena, a trenutno se uzimaju uzorci i analizira slana voda kako bi se procenila koncentracija litijuma.

Osim toga, "Vulkan" trenutno procenjuje da li se visoke koncentracije litijuma u rezervoaru slane vode Buntsandstein protežu u rezervoar slane vode "Rotliegend" na severu ispod Luftbruckea.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading