POČEO RAT NA KAVKAZU: Azerbejdžan pokrenuo operaciju u Nagorno-Karabahu, u glavnom gradu nepriznate republike čuju se sirene i detonacije! (VIDEO)

Autor:

Svet

19.09.2023

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Azerbejdžan je pokrenuo operaciju u Nagorno-Karabahu „da obnovi ustavni poredak“, saopštilo je republičko Ministarstvo odbrane.

POČEO RAT NA KAVKAZU: Azerbejdžan pokrenuo operaciju u Nagorno-Karabahu, u glavnom gradu nepriznate republike čuju se sirene i detonacije! (VIDEO)

Foto: Google Maps, Shutterstock

Odeljenje je obavestilo ruske mirovnjake i centar za praćenje o tome šta se dešava.

Stanovnici Stepanakerta prijavljuju granatiranje grada, prenosi Sputnjik Jermenija.

 

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana optužilo jermenske oružane snage u regionu Karabaha za granatiranje, miniranje teritorija i inžinjerska poboljšanja borbenih položaja. Resor je saopštio da se u okviru antiterorističke operacije uništavaju napredni i duboki položaji i dugotrajna vatrena mesta, kao i borbena vozila i vojni objekti Oružanih snaga Jermenije.

 

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Azerbejdžana, ove mere imaju za cilj suzbijanje provokacija, razoružanje i povlačenje jermenskih snaga, neutralisanje njihove vojne infrastrukture, obezbeđivanje bezbednosti civila i vraćanje ustavnog poretka Republike Azerbejdžan.

 

 

U međuvremenu, stanovnici Stepanakerta objavljuju snimke sirena u gradu - izveštava se da ima eksplozija i da grad granatiraju azerbejdžanske oružane snage.

 

Azerbejdžanski mediji javljaju da Baku zatvara vazdušni prostor zemlje za Jermeniju.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading