KIM DŽONG UN: Uvek ćemo podržavati Rusiju, zajedno smo u borbi PROTIV IMPERIJALIZMA; PUTIN: Pomoći ćemo vam da izgradite SVEMIRSKI PROGRAM

Autor:

Svet

13.09.2023

08:41 >> 08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Severne Koreje Kim Džong-Un stigao je jutros vozom na železničku stanicu kosmodroma Vostočni, u ruskoj Amurskoj oblasti, gde ga je dočekao ruski predsednik Vladimir Putin s kojim je, na početku susreta, pregledao lansirni kompleks kosmičkog raketnog sistema Sojuz-2. Do Kimovog vagona dovezen je mostić sa crvenim tepihom, a sa obe strane stajala je počasna garda Istočnog vojnog okruga sa zastavama dve zemlje, prenele su RIA Novosti. Kim je prošao pored počasne garde i ušao u ličnu limuzinu, nakon čega se severnokorejska delegacija uputila na sastanak sa ruskim kolegama.

KIM DŽONG UN: Uvek ćemo podržavati Rusiju, zajedno smo u borbi PROTIV IMPERIJALIZMA; PUTIN: Pomoći ćemo vam da izgradite SVEMIRSKI PROGRAM

Foto: Tanjug/AP

Severnokorejski lider Kim Džong Un, na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, pružio mu je uveravanja da Pjongjang podržava sve odluke Moskve i da želi da dalje razvija bilateralne odnose.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

"Želimo da dalje razvijamo odnose sa Rusijom. Uvek smo podržavali i podržavali sve odluke predsednika Putina i odluke ruske vlade", rekao je severnokorejski lider na sastanku sa Putinom.

Severnokorejski lider je takođe izrazio nadu da će se Rusija i DNRK uvek zajedno boriti protiv imperijalizma i za izgradnju suverene države.

Kim Džong Un saopštio je danas na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da su odnosi sa Rusijom prvi prioritet za Severnu Koreju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

„Naše prijateljstvo ima duboke korene i sada su prvi prioritet naše zemlje odnosi sa Ruskom Federacijom“, rekao je Kim Džong Un na sastanku sa Putinom na kosmodromu Vostočni u Amurskoj oblasti, prenosi agencija RIA Novosti.

Putin je jutros dočekao severnokorejskog lidera, koji je vozom stigao na železničku stanicu kosmodroma, u ruskoj Amurskoj oblasti, posle čega je usledio pregled lansirnog kompleksa kosmičkog raketnog sistema Sojuz-2.

Putin:Rusija će pomoći Severnoj Koreji u izgradnji svemirskih satelita

Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio da će Moskva pomoći Severnoj Koreji u izgradnji svemirskih satelita, i da su zbog toga severnokorejski lider Kim Džong Un i on danas na kosmodromu Vostočni.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

"Zato smo došli ovde. Lider Demokratske Narodne Republike Koreje pokazuje veliko interesovanje za raketnu tehnologiju, oni pokušavaju da razviju svemirski program", rekao je Putin novinarima, napominjući da će delegaciji DNRK biti pokazani novi objekti, prenosi agencija RIA Novosti.

"Razgovaraćemo bez žurbe o svim temama. Ima vremena", rekao je novinarima Putin.

On je takođe napomenuo da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu nedavno posetio Severnu Koreju i da je tamo bio dobro primlјen. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading