AMERIKA PUNA RUSKIH ŠPIJUNA: Direktor FBI PRIZNAO - trudi se da ih pronađe i izbaci iz zemlje, ali njihov broj je i dalje PREVELIK

Autor:

Svet

09.09.2023

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristofer Rej izjavio je da je broj ruskih špijuna na teritoriji SAD "i dalje prevelik" i pored napora da budu izbačeni, prenosi Si-En-En (CNN).

AMERIKA PUNA RUSKIH ŠPIJUNA: Direktor FBI PRIZNAO - trudi se da ih pronađe i izbaci iz zemlje, ali njihov broj je i dalje PREVELIK

Foto: Tanjug/AP

FBI

"Tradicionalna pretnja od ruske kontrašpijunaže i dalje predstavlja veliku pretnju", rekao je Rej tokom obraćanja u Muzeju špijunaže (Spy Museum) u Vašingtonu. On je rekao da je "otisak ruske obaveštajne službe", a pod tim, kako je objasnio, misli na obaveštajne zvaničnike, "još uvek prevelik u Sjedinjenim Državama".

To je "nešto protiv čega se stalno susrećemo i pokušavamo da blokiramo, sprečimo i poremetimo na svaki mogući način", rekao je direktor FBI. SAD su 2018. godine proterale 60 ruskih diplomata koje je Vašington okarakterisao kao obaveštajne agente i naložile zatvaranje ruskog konzulata u Sijetlu, u okviru odgovora na navodno trovanje nervnim agensom bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Engleskoj, za koje su SAD optužile Moskvu.

Prošle godine, holandska obaveštajna agencija je identifikovala ruskog vojnog obaveštajca koji je studirao na prestižnoj američkoj školi za međunarodne studije Džons Hopkins, podseća CNN.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading