UNIŠTENE KUĆE, AUTOMOBILI PRETVORENI U PEPEO: Na rumunski grad kao da je pala ATOMSKA BOMBA, vatreni talas spržio ljude, do sada dvoje umrlih i 56 povređenih (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

27.08.2023

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prizori sa lica mesta posle eksplozije stanice za tečni naftni gas u rumunskom gradu Krevedija u blizini Bukurešta su stravični, a u nesreći su do sada stradale dve osobe, dok je 56 povređeno.

UNIŠTENE KUĆE, AUTOMOBILI PRETVORENI U PEPEO: Na rumunski grad kao da je pala ATOMSKA BOMBA, vatreni talas spržio ljude, do sada dvoje umrlih i 56 povređenih (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/printscreen

Slike tragedije u Krevediji su zastrašujuće, a eksplozije TNG stanice su za sobom ostavile ruševine, uništene kuće i automobile pretvorene u pepeo, piše portal Digi24.ro.

 

 „Videli smo veliki plamen u vazduhu,zatim oko dve sekunde kasnije veoma veliki prasak, a snažan vazdušni talas je došao do nas. Oni koji nisu stabilno stajali pali su na zemlju, drugi su se jako, jako uplašili. Bila je to slika kao iz horor filma. U bolnici imam poznanika koji je u veoma teškom stanju i nadamo se da će sve biti u redu. Tužan sam zbog Vlade, zbog čitavog rukovodstva koje je u Rumuniji. Ne možemo da živimo bezbedno. Plašimo se da živimo u svojoj rodnoj zemlji“, rekao je jedan od svedoka nesreće. 

 

Republika

Foto: Tanjug/printscreen

 

 

Broj poginulih u eksplozijama na TNG stanici u Krevediji raste, a nedavno je potvrđeno da je u bolnici preminula žena, supruga muškarca koji je juče preminuo od srčanog udara tokom eksplozija. Ona je imala je opekotine na 95% tela.

 

Vlasti i dalje pripremaju slanje povređenih sa velikim opekotinama u inostranstvo. 

 

Prema navodima rumunskih medija, TNG stanica je radila bez dozvole. A izveštaj sastavljen 2020. ukazuje na nepravilnosti uočene tokom inspekcije koja je obavljena te godine.

Republika

Foto: Tanjug/printscreen

 

 

Vatrogasci su tada utvrdili da preduzeće koristi neodobrene pumpe i da nije poštovana zakonska udaljenost od kuća i dalekovoda. Ovo je prijavljeno u sedam institucija.

Eksploziju u Rumuniji izazvala su dvojica građana koji su tokom subote pokušali da prebace tečni naftni gas iz jednog rezervoara u drugi, navode rumunski mediji.

Gradonačelnik Krevedije kaže da TNG stanica nije imala dozvolu. On je za Digi24 rekao da je mesto gde je došlo do eksplozije praćene požarom pretvoreno u skladište TNG-a, pošto je obustavljena prodaja goriva građanima.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading