PRAVI MASAKR! MONSTRUOZNO RUSKO RAKETIRANJE TRGA PREPUNOG GRAĐANA! Tela na sve strane, ubijena i deca - snimljen trenutak udara! (VIDEO)

Autor:

Svet

19.08.2023

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rakete su pogodile centralni deo grada dok je glavni trg bio prepun ljudi.

PRAVI MASAKR! MONSTRUOZNO RUSKO RAKETIRANJE TRGA PREPUNOG GRAĐANA! Tela na sve strane, ubijena i deca - snimljen trenutak udara! (VIDEO)

Foto: Twitter/ZelenskyyUa ·

Černihiv (poznat i kao Černigov), grad na severu Ukrajine, doživeo je napad u subotu ujutro. Prema prvim informacijama, napad je rezultirao gubicima u ljudskim životima i ozbiljnim povredama.

 

 

Rakete su pogodile centralni deo grada dok je glavni trg bio prepun ljudi. Na snimcima se mogu videti tela na ulici.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je putem svog Twitter naloga saopštio da su napadnuti glavni trg, univerzitet i pozorište, te izrazio svoju tugu i bol zbog ovog događaja.

 

 

Nažalost, napad je rezultirao gubicima u ljudskim životima, a ministar unutrašnjih poslova Ukrajine, Igor Klimenko, potvrdio je da je najmanje pet osoba izgubilo život, dok je najmanje 37 osoba povređeno, uključujući 11 dece.

Vjačeslav Čaus, šef regionalne administracije, sugerisao je da je upotrebljena balistička raketa.

 

 

Ovaj tragični napad dodatno pojačava tenzije i nestabilnost u Ukrajini, koja se suočava sa veoma ozbiljnom situacijom na geopolitičkom planu.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Crni

19.08.2023 17:11

Niste napisali razlog skupa u zgradi na trgu a to je skup inzenjera i konstruktora dronova kojima je preporuceno da dodju u civilu. Ima oko 20 Turaka Amerikanaca Ukrajinaca itd mrtvih i oko 50ak ranjenih u zgradi za sada. Sustinski legitiman vojni cilj tj civilni koji se koristi u vojne svrhe u tom trenutku. O tome treba da razmislja organizator.

Миб

19.08.2023 17:56

Маркале на украјински..... контраофанзива пропала... да сада пропагандно подрже даље поступање ...