STRAVIČNA TRAGEDIJA, POGINULO NAJMANJE 19 LJUDI! Voz iskočio iz šina, Pakistan zavijen u crno!

Autor:

Svet

06.08.2023

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeziva tragedija dogodila se u južnom Pakistanu kada se nekoliko vagona prevrnulo i tom prilikom je poginulo najmanje 19 ljudi, a 50 je povređeno.

STRAVIČNA TRAGEDIJA, POGINULO NAJMANJE 19 LJUDI! Voz iskočio iz šina, Pakistan zavijen u crno!

Foto: Tanjug/AP foto

U južnom Pakistanu nekoliko vagona Hazara ekspresa se prevrnulo u blizini železničke stanice Sahara u Navabšahu, pa je tom prilikom poginulo najmanje 19 ljudi, dok je 50 povređeno, saopštili su zvaničnici.

Povređeni su prebačeni u obližnje bolnice, a spasilačke ekipe spašavaju zarobljene ljude u vagonu. U glavnim bolnicama u Navabšahu i susednim okruzima Sinda je proglašeno hitno stanje.

Tamošnji mediji navode da je savezni ministar za železnice i avijaciju Kavaja Sad Rafikue rekao da će se zvaničnici prvo fokusirati na napore spašavanja pre nego što istraže uzrok nesreće.

Podsetimo, nesreće na zastarelom železničkom sistemu Pakistana nisu neuobičajene. 2021. godine su se sudarila dva voza koji su saobraćala u provinciji Sind, pri čemu je poginulo najmanje 40 ljudi, a na desetine povređeno. Prema izveštajima medija, između 2013. i 2019. godine je poginulo 150 ljudi u takvim incidentima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading