ODLIKOVANI VETERAN RATOVA U AVGANISTANU, ČEČENIJI I SIRIJI: Evo ko je SEDOKOSI, Putin SAMO NJEGA želi da vidi na čelu novog Vagnera

Autor:

Svet

15.07.2023

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin predložio je borcima Vagnera da Andrej Trošev preuzme komandu .

ODLIKOVANI VETERAN RATOVA U AVGANISTANU, ČEČENIJI I SIRIJI: Evo ko je SEDOKOSI, Putin SAMO NJEGA želi da vidi na čelu novog Vagnera

Foto: Printscreen youtube.com

CNN navodi da je tokom sastanka Putina sa Prigožinom i nekoliko desetina starijih predložio Vagnerovim plaćenicima da nastave da se bore pod komandom čoveka koji nosi pozivni znak "Sedoi", što znači "seda kosa".

Andrej Trošev, čiji je vojnički nadimak Sedokosi je penzionisani ruski pukovnik i jedan od osnivača Vagner grupe. Rođen je u aprilu 1953. u Lenjingradu, u bivšem SSSR-u. Bio je direktno uključen u vojne operacije Vagner grupe u Siriji. 

„Sedokosi“ je takođe bivši radnik specijalnog odreda za brzo reagovanje Severozapadnog federalnog okruga ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova, navodi ruska novinska agencija Fontanka. Takođe je veteran ratova u Čečeniji i Avganistanu.

Za službu u Avganistanu Trošev je odlikovan sa dva ordena Crvene zvezde – odlikovanjem Sovjetskog Saveza za izuzetne zasluge. Za zasluge u operaciji u Čečeniji odlikovan je sa dva ordena za hrabrost i medaljom Ordena zasluga za otadžbinu 2. stepena, prenose ruski mediji.

U međuvremenu, sudbina Vagnerovog šefa Jevgenija Prigožina ostaje nejasna. 

Prigožin nije viđen u javnosti od 2. juna.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading