MILIJARDER IZ PAKISTANA I NJEGOV 19-GODIŠNJI SIN MEĐU NESTALIMA U PODMORNICI: Oglasila se porodica uglednog biznismena MOLIMO SE ZA NJIHOV POVRATAK

Autor:

Svet

20.06.2023

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac i sin iz Pakistana nalaze se na turističkoj podmornici koja je nestala dok je sa petoro putnika išla do olupine Titanika na dnu Atlantskog okeana, prema saopštenju koje je porodica objavila u utorak.

MILIJARDER IZ PAKISTANA I NJEGOV 19-GODIŠNJI SIN MEĐU NESTALIMA U PODMORNICI: Oglasila se porodica uglednog biznismena MOLIMO SE ZA NJIHOV POVRATAK

Foto: Printscreen Youtube

U saopštenju se navodi da su Šahzada Davud i njegov sin Sulejman Davud (19) otišli na "putovanje da posete ostatke Titanika u Atlantskom okeanu".

Daily mail piše da je Šahzada Davud ugledni biznismen i jedan od najbogatijih ljudi u Pakistanu sa jakim vezama u Velikoj Britaniji.

"Za sada je izgubljen kontakt sa njihovim podvodnim brodom i dostupni su ograničeni podaci“, navodi se u saopštenju porodice Davud, piše CNN a prenosi Telegraf.rs

Dodaje se da su u toku spasilački napori koji zajednički predvodi više vladinih agencija i dubokomorskih kompanija kako bi se ponovo uspostavio kontakt sa podmornicom i vrate se na bezbedno.

"Veoma smo zahvalni na brizi koju su naše kolege i prijatelji iskazali i želeli bismo da zamolimo sve da se mole za njihovu bezbednost, a istovremeno obezbeđuju privatnost porodice u ovom trenutku. Porodica je dobro zbrinuta i moli se Alahu za siguran povratak članova njihovih porodica", zaključuje se u saopštenju.

Šahzada Davud je poverenik SETI instituta u Kaliforniji, navodi se u biografiji objavljenoj na sajtu. Prema biografiji, Davud je potpredsednik "Dawood Hercules Corporation", deo "Dawood grupe".

Poznato je da je među putnicima u podmornici bio i britanski milijarder biznismen i istraživač Hamiš Harding.

Na društvenim mrežama tokom vikenda, Harding je rekao da je "ponosan što je konačno objavio" da će biti u misiji na olupini Titanika. Harding je istakao da će, zbog najgore zime u Njufaundlendu u poslednjih 40 godina, ta misija verovatno biti prva i jedina misija na "Titaniku" ove godine. 

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading